Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valdība otrdien apstiprināja pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku un apņēmās pakāpeniski celt zemāko algas likmi pedagogiem. Izmaiņu lielums ir piesaistīts skolu tīkla sakārtošanas rezultātiem. Izglītības un zinātnes ministrijas pedagogu darba samaksas grafiks paredzēja no 2018. gada 1. septembra celt zemāko darba algas likmi no 680 līdz 710 eiro.

Valsts policija lūgusi prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret sešām personām par Trasta komercbanka likvidācijas procesu. To skaitā ir bijušie maksātnespējas procesa administratori Māris Sprūds un Ilmārs Krūms. Policijai ir informācija par izspiešanu organizētā grupā un noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā.

Pašvaldības uzņēmums Rīgas Satiksme šā gada sākumā reģistrēja vairākas jaunas komercķīlas kopumā 270 miljonu eiro vērtībā. Ziemeļu investīciju bankā uzņēmums ieķīlāja tramvaja līnijas, sliežu un trošu ceļus, kā arī deviņus tramvaju vagonu sastāvus kopumā par 120 miljoniem eiro. Savukārt Eiropas Investīciju bankā par 150 miljoniem eiro RS ieķīlāja 11 tramvaju vagonu sastāvus. Rīgas domes opozīcijas deputāti uzskata, ka uzņēmums nespēj maksāt saistības.

Latvijā joprojām ir liels avārijās cietušo un bojāgājušo skaits. Lai uzlabotu drošību, jāizprot avāriju cēloņi, — secināja Valsts kontrole (VK) pēc satiksmes jomas revīzijas. VK iesaka dienestiem analizēt informāciju par negadījumiem un sadarboties «melno punktu» novēršanā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu