Soli pa solim • IR.lv

Soli pa solim

2
Nellija Ločmele

Kalendārs ar tukšajiem, vēl nepiepildītajiem dienu laukumiem šā gada sākumā ir baltāks nekā zeme zem kājām, īpaši jau pilsētā. Bet lai nu būtu! Varbūt tieši tāds — bez mirdzošas pūdercukura glazūras — ir piemērotākais sākums gadam, kurā svinēsim Latvijas valsts pasludināšanas simtgadi. Kā atgādinājums, ka baltums vienmēr nekrīt no gaisa un labais parasti rodas caur pūlēm.

Man ļoti patīk Latvijas simtgades simbols ar bezgalības zīmi divu nuļļu vietā — tas bez vārdiem tik skaisti izsaka gan sapni par «saules mūžu Latvijai», gan atgādina, ka valsts ir bezgalīgs darba process, kurā katrai paaudzei un katram cilvēkam ir iespēja un atbildība piedalīties. Līdzīgi kā divritenis — arī te divi apļi! — jāmin arvien uz priekšu, lai neapstātos un nekristu.

Šā gada pirmajā Ir numurā intervējam divus īpašus cilvēkus, kas sparīgi min pedāļus katrs savā veidā. Talantīgā jaunās paaudzes aktrise Dana Bjorka nupat uzņēmusies atbildību par Rīgas Krievu teātra vadīšanu. Viņu iedvesmo pasaules biznesa brīnumbērns, Tesla un SpaceX radītājs Īlons Masks, kurš nebaidās riskēt, un Dana izvirzījusi Latvijas mērogiem ambiciozu mērķi — lai krievu teātris kļūtu starp iecienītākajiem Latvijā.

Savukārt Ēriks Tomsons no Burtniekiem ir Latvijas vienaudzis — tāpat kā valstij, arī viņam gada nogalē apritēs apaļš 100. Kunga enerģija ir apbrīnojama, viņš ne tikai aizlaiž ar rolleri līdz Gaujmalai, bet uz Cīrihi apciemot mazmeitu zinātnieci. Strādā dārzā. Nestreso. Izvirza sev mērķus, ko sasniegt. Piemēram, sastāda mellenes un nolemj, ka jānodzīvo līdz ogām! Un tā uz priekšu — soli pa solim!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu