Ugunsgrēks Stabu ielas policijas telpās varētu būt izcēlies elektroinstalācijas dēļ (papild.) • IR.lv

Ugunsgrēks Stabu ielas policijas telpās varētu būt izcēlies elektroinstalācijas dēļ (papild.)

3
Ugunsdzēsēji strādā Stabu ielā. Foto: Ieva Leiniša, LETA

Ugunsgrēks policijas ēkā Rīgā varētu būt izcēlies elektroinstalācijas problēmu dēļ, trešdien pastāstīja Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš teica, ka tā ir viena no iespējamām ugunsnelaimes izcelšanās versijām. Viņš skaidroja, ka ugunsgrēks ir sācies lokāli vienā no telpām Satiksmes drošības pārvaldē, kas bija aizslēgta un atradās ceturtajā stāvā. “Šobrīd manā rīcībā nav nekāda informācija, ka notikusi ļaunprātība, jo, apsekojot ēku, nekādas iekļūšanas pazīmes netika konstatētas,” teica policijas priekšnieks, piebilstot, ka izmeklēšanas uzdevums ir noskaidrot patiesību un izmeklēt visas versijas.

Ķuzis arī pastāstīja, ka konkrētajā telpā nav atradušies adventes vainagi vai bez uzraudzības atstātas sveces.

Piektajā stāvā strādā Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) izmeklētāji, kuru lietvedībā atrodas arī sabiedrisku rezonansi izraisījušas lietas, taču neviena no šīm lietām ugunsgrēkā nav cietusi, apliecināja VP priekšnieks.

Viņš arī atzina, ka ēka bija aprīkota ar ugunsgrēka trauksmes signalizāciju, taču tā nostrādājusi novēloti. To, vai trauksmes aprīkojums atradies izdegušajā Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieka Normunda Krapša kabinetā VP priekšnieks pagaidām nevarēja pateikt.

Kriminālprocesu par ugunsgrēku izmeklēs Kriminālizmeklēšanas pārvalde, kas iepriekš izmeklējusi, piemēram, Rīgas pils ugunsgrēka lietu un Zolitūdes traģēdijas lietu, norādīja Ķuzis.

Jau ziņots, ka otrdien ugunsgrēkā Rīgā, Stabu ielas tiesībsargājošo iestāžu ēkā pilnībā izdeguši Valsts policijas (VP) Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieka Normunda Krapša un viņa palīdzes kabineti, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) trešdien LNT raidījumam “900 sekundes” teica, ka ugunsgrēkā cietuši četri VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) izmantotie kabineti. Kozlovskis uzsvēra, ka neviena krimināllieta ugunsgrēkā nav cietusi un izmeklēšanas process nav ietekmēts.

Jau vēlāk Iekšlietu ministrijā skaidroja, ka ugunsgrēks izcēlies ēkas 4.stāvā, kur atrodas Ceļu policijas pārvaldes kabineti. ENAP kabineti atrodas stāvu augstāk un tie cietuši minimāli.

VP informē, ka pēc ugunsgrēka Kriminālpolicija ir pārorganizējusi savu darbu un tās funkciju izpilde nav traucēta, savukārt Satiksmes drošības pārvaldi var sazvanīt pa tālruņa numuru 67208108.

Ēkā Stabu ielā atrodas arī Tieslietu ministrijas padotībā esošā Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP). Aģentūra LETA noskaidroja, ka IeVP kabineti ugunsgrēkā nav cietuši un darbs nav traucēts, taču telpās ir jūtama deguma smaka.

Kozlovskis LNT atzinis, ka pašlaik notiek pārbaude un tiek gaidīts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) slēdziens. Viņš atzina, ka nevar izslēgt ļaunprātību.

Otrdien ugunsgrēks Rīgā, Stabu ielā izcēlies ēkā, kurā atrodas Valsts policijas struktūrvienības – ENAP un Ceļu policija.

Pēc VUGD sniegtās informācijas, plkst. 21.38 tika saņemts izsaukums uz Stabu ielu Rīgā, kur no sešstāvu ēkas bija redzami dūmi. Ugunsdzēsējiem ierodoties, konstatēts, ka no ēkas ceturtā stāva nāk dūmi un notiek degšana ar atklātu liesmu. Plkst. 1.44 šis
paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Ugunsgrēkā dega ēkas ceturtais stāvs 75 kvadrātmetru platībā un apdega piektā stāva logi 20 kvadrātmetru platībā.

Notikuma vietā ieradās astoņas ugunsdzēsēju vienības un 32 ugunsdzēsēji.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (3)

basta 03.01.2018. 16.27

Solncevas stipendiāti likvidēja dokumentus. Atcerēsimies čekas sūdu maisa, Maizīša, dzīvokļa “apzagšanu”.

+1
0
Atbildēt

0

La spada di Damocle 03.01.2018. 12.46

Svinēja? :D

0
0
Atbildēt

1

    J.šveiks > La spada di Damocle 03.01.2018. 13.17

    nē, pīpoja…

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu