Automašīnai ietriecoties gājēju pūlī, Melburnā ievainoti 14 cilvēki • IR.lv

Automašīnai ietriecoties gājēju pūlī, Melburnā ievainoti 14 cilvēki

Uzbrucēja sadaudzītā automašīna Melburnā. Foto: AFP/LETA

Automašīnai ietriecoties gājēju pūlī, Melburnā ceturtdien ievainoti 14 cilvēki, ziņo amatpersonas. Policija paziņoja, ka automašīnas šoferis ir aizturēts. Viņš tīšām ietriecis savu spēkratu cilvēkos pie Melburnas galvenās dzelzceļa stacijas, vēsta LETA/AP.

Slimnīcā nogādāti 14 cilvēki, no kuriem septiņi guvuši smagas traumas. Iepriekš mediji ziņoja, ka ievainoti 19 cilvēki.

Automašīnas vadītājs un vēl viens cilvēks ir aizturēti, paziņojusi Viktorijas štata policija. Viņu motīvi vēl nav noskaidroti un apsūdzības vēl nav izvirzītas.

Kāds aculiecinieks norādījis, ka automašīna braukusi pie sarkanās gaismas un tīšām triekusies virsū cilvēkiem uz gājēju pārejas.

Telekanāls “Sky News Australia” ziņo, ka baltajā automašīnā “Suzuki SUV” atradās divi vīrieši un viņi nav mēģinājuši samazināt ātrumu. Automašīna apstājusies tikai pēc ietriekšanās stabā.

Citi aculiecinieki stāstīja, ka pēc trieciena vairāki cilvēki pieskrējuši pie automašīnas, lai nepieļautu, ka autovadītājs aizbēg. Kad ieradušies policisti, šoferis bezsamaņā izvilkts no automašīnas. Otrs vīrietis bijis pie samaņas un izturējies mierīgi, kad policija viņu aizturējusi.

“Sky News Australia” vēsta, ka cietušo vidū ir arī pirmskolas vecuma bērns, kas nogādāts slimnīcā ar smagu galvas traumu.

Policija tviterī lūgusi aculieciniekus palīdzēt izmeklēšanā, augšupielādējot fotogrāfijas, ja tādas uzņemtas notikuma vietā.

Janvārī Melburnā, automašīnai ietriecoties cilvēkos pie kāda lielveikala, dzīvību zaudēja seši cilvēki. Tiesas prāva pret vīrieti, kas vadīja automašīnu, joprojām turpinās. Policija meklēja viņu jau pirms šī incidenta, jo viņš tika turēts aizdomās par sava brāļa saduršanu.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu