Oranžie bumbuļi • IR.lv

Oranžie bumbuļi

Ieva Kalēja

Mandeļu kūka

3 lieli mandarīni (tā, lai izvārot sanāk 1 glāze (250 ml) masas), 3 olas, 200 g cukura, 300 g mandeļu miltu, 1 tējkarote cepamā pulvera. Pūdercukurs pārkaisīšanai.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Nomazgā mandarīnus, liek katliņā aukstā ūdenī un vāra 15 minūtes. Nolej ūdeni. Ielej vēlreiz aukstu ūdeni un vāra vēl 15 minūtes (tā pazudīs rūgtā garša). Nolej ūdeni, atdzesē novārītos mandarīnus (nemizo!), izņem sēklas, sablendē viendabīgā masā.

Bļodā saputo cukuru un olas, pievieno mandeļu miltus, cepamo pulveri un mandarīnu masu. Samaisa.

Liek ietaukotā cepamtraukā (22 cm diametrs) un cep apmēram 50 minūtes, līdz kūka brūna un vidus izcepies. Pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu