Pēcimperiālistiskās paģiras • IR.lv

Pēcimperiālistiskās paģiras

Marks Galeoti. Zīmējums — Ernests Kļāviņš
Aivars Ozoliņš

Diezin vai daudzi Krievijas pazinēji teiks, ka raugās optimistiski uz Putina jau astoņpadsmit gadus pārvaldītās valsts nākotni. Viens no ievērojamākajiem Krievijas ekspertiem Marks Galeoti ir skarbs tur valdošā režīma vērtējumos, tomēr uzsver, ka esot «nemoderni optimistisks» par Krievijas nākotni.

Lielbritānijā dzimušais, Kembridžā izglītojies zinātnieks pašlaik ir vecākais pētnieks Starptautisko attiecību institūtā Prāgā un tā Eiropas Drošības pētījumu centra koordinētājs. 6. decembrī Galeoti piedalījās Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa rīkotajā diskusijā Viltus ziņas kā in-struments sabiedrības viedokļa ietekmēšanā.

Sarunājāmies Rīgas pilī divas stundas pirms diskusijas un, kā vēlāk izrādījās, dažas stundas pirms Krievijas prezidenta Vladimira Putina paziņojuma par atkārtotu kandidēšanu Krievijas prezidenta vēlēšanās nākamgad.

Taču gaidāmo vēlēšanu uzvarētājs visiem bija zināms, pirms vēl pats bija pateicis, ka kandidēs. «Man šķiet, ka Kremlis sasniedzis punktu, kurā vienkārši grib tikt pāri šīm vēlēšanām, lai tās nemaisās pa kājām,» teic Galeoti. «Tās ir apgrūtinoša nepieciešamība, nevis īsta balsošana.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu