Klusēt nav zelts • IR.lv

Klusēt nav zelts

Nellija Ločmele

Pabeidzot apjomīgu un līdz šim Latvijā vēl nekad neveiktu sistemātisku analīzi par to, kā cauri tiesām gadu garumā gājuši aizdomīgi maksātnespējas procesi, Ir vēlējās intervēt tieslietu ministru Dzintaru Rasnaču un Augstākās tiesas priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču. Abi darbojas Tieslietu padomē — svarīgā institūcijā, kurā tiesneši kopā ar likumdevēja un izpildvaras pārstāvjiem domā, kā Latvijā jēdzīgāk attīstīt tiesu varu.

Saņēmām atteikumu. AT priekšsēdētājs no intervijām jau sen bēg kā velns no krusta un atsaka tās pat sabiedriskajiem medijiem. Absurds bez pārsteiguma. Ministrs trīs nedēļas iepriekš norunātu interviju atcēla pēkšņi — Ir raksts neesot paticis. Pārsteigums, bet tikpat absurds.

Ir rakstu sērija uzšūmējusi diskusijas par tiesu reputācijas graušanu. Es aicinu visus godprātīgos tiesnešus, kādu Latvijā noteikti ir daudz, — neklusējiet, sava goda un Latvijas valsts labad pieprasiet sev reālu profesionalitātes un ētikas uzraudzības sistēmu. Tikai atklāta tiesu vara, kas nepaslauka savas kļūdas zem tepiķa, baudīs uzticību. Klusēšana nav zelts.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu