Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Ukrainas policija otrdien mēģināja aizturēt bijušo Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili, kurš Kijevā sācis protestu kampaņu pret korupciju. Taču tas neizdevās, jo policijai šķēršļus lika Saakašvili atbalstītāji, bet pats politiķis draudēja nolēkt no astoņstāvu mājas jumta. Pēc policijas atkāpšanās Saakašvili aicināja kijeviešus pulcēties pie parlamenta, lai sāktu mierīgu atbrīvošanās procesu no prezidenta Petro Porošenko un «viņa bandas». Pašu Saakašvili Ukrainas Drošības dienests apsūdz par palīdzību noziedzīgas organizācijas dalībniekiem. Foto — Reuters/LETA

Pirmdien Briselē par nākamo Eirogrupas prezidentu ievēlēja Portugāles finanšu ministru Māriu Sentenu. Uz šo amatu kandidēja vēl trīs finanšu ministri — Pjērs Gramenja no Luksemburgas, Peters Kažimīrs no Slovākijas un Dana Reizniece-Ozola (ZZS) no Latvijas, kura izstājās jau pēc pirmās balsošanas kārtas.

ES apstiprināja savienības budžetu 2018. gadam. Vairāk līdzekļu būs drošībai, cīņai ar jauniešu bezdarbu, papildu finansējums mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, pētniecībai un Erasmus+ programmai.

Krievijas komandai būs liegts startēt ziemas olimpiskajās spēlēs, kas 9. februārī sāksies Dienvidkorejā — tā lēmusi Starptautiskā Olimpiskā komiteja, ņemot vērā «sistēmātisku manipulēšanu ar dopingu».

Ziemeļkoreja pagājušajā nedēļā izmēģināja jauna tipa starpkontinentālo raķeti, kas varot sasniegt jebkuru vietu ASV. Raķete nogāzās jūrā aptuveni 250 km no Japānas ziemeļu piekrastes. Pēc tam ASV aicināja pasaules valstis pilnībā saraut visas diplomātiskās attiecības ar šo valsti. Aicinājums netieši bija domāts Vācijai, Lielbritānijai un Zviedrijai, kurām ir savas diplomātiskās pārstāvniecības Ziemeļkorejā. Savukārt pirmdien ASV un Dienvidkoreja sāka lielākās kopējās militārās gaisa spēku mācības Korejas pussalā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu