Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Divas dienas ilgušā plenārsēdē Saeima pieņēma 2018. gada valsts budžeta likumu. Nākamgad lielākais līdzekļu pieaugums paredzēts veselības aprūpei, bet aizsardzības jomas budžets sasniegs NATO prasītos 2% no IKP. Budžetu Eiropas Komisija novērtēja atzinīgi. Saeima nolēma nemainīt ģimenes valsts pabalstu, bet dot valdībai tiesības noteikt pabalstu lielumu daudzbērnu ģimenēm. Valdība varēs noteikt arī minimālo skolēnu skaitu klasē. No nākamā gada samazināta 5% PVN likme būs Latvijai raksturīgiem svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem.

Valdība nolēma par 75% samazināt atbalstu a/s Latvenergo termoelektrocentrālēm. Tas ļaus no 2018. gada samazināt vidējās elektroenerģijas obligātā iepirkuma (OIK) izmaksas patērētājiem un tās nozīmīgi pazemināt energoietilpīgiem rūpniecības uzņēmumiem. Patlaban OIK izmaksas ir augstākās Baltijā un ceturtās augstākās ES.

Iecavas novada domes rīcība ir prettiesiska, pašvaldības finansētā laikrakstā publicējot komercreklāmas. Tā lēma Administratīvā rajona tiesa, kas atzina reģionālās avīzes Bauskas Dzīve tiesības saņemt gandrīz 18 tūkstošu eiro zaudējumu kompensāciju. Iecavas novada domes vadītājs tiesas spriedumu pārsūdzēs.

Saeima atbalstīja deputāta Inta Dāldera (Par) ierosinājumu no 1. janvāra ik mēnesi valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atalgojumu publicēt ar saņēmēju vārdiem un uzvārdiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu