VIDEO: Tiesa pret likumu? • IR.lv

VIDEO: Tiesa pret likumu?

1

Kuri tiesneši visbiežāk lēmuši par aizdomīgām maksātnespējām?

Pēdējos gados visvairāk aizdomīgu maksātnespējas lietu vai tiesiskās aizsardzības procesu nonākuši izskatīšanā pie tiesnešiem Raimonda Bula un Jolantas Zaškinas, analizējot informāciju par tiesnešiem visos maksātnespējas procesos, kas ierosināti laika posmā no 2008. gada sākuma līdz 2014. gada beigām, secināja žurnāls Ir.

Kā aizdomīgus izdevums definē tos uzņēmumus, kas neilgi pirms maksātnespējas vai aizsardzības ierosināšanas pēkšņi mainījuši savu juridisko adresi, jo šo soli var vērtēt kā mēģinājumu trāpīt noteiktas tiesas piekritībā, kā arī uzņēmumus, kas neilgi pirms maksātnespējas izgājuši tiesiskās aizsardzības procesus, jo šāda notikumu secība ļauj uzņēmumam pašam izvēlēties sev tīkamu administratoru, nevis paļauties uz nejaušo rindas kārtību.

Žurnāls saskaitīja, ka Buls konkrētajā laikposmā skatījis 28 šādas lietas, Zaškina – 26, Inese Rubina – 20, Ilze Celmiņa – 19, seko Valija Grebežniece, Andis Celms, Antra Zute, Ina Baiko, Sanita Strakše, Kristīne Zdanovska, Ilze Ošiņa, Dainis Plaudis, Sigita Ozola, Imants Dzenis, Guna Krieviņa, Ilona Rūķe, Baiba Ozoliņa, Baiba Ābele un Viktors Prudņikovs.

Augstākās tiesas informācija liecina, ka šajā laikā iesniegti 132 protesti par pirmās instances tiesas lēmumiem maksātnespējas un tiesiskās aizsardzības procesu lietās. Par minētajiem tiesnešiem saņemti kopumā 52 šādi protesti jeb 40% no visu protestu kopskaita, turklāt pārsvarā apstrīdētie spriedumi atcelti un tikai trijos gadījumos tie atstāti spēkā. Visvairāk protestu ticis iesniegts par Bula lēmumiem – 12, par Grebežnieces lēmumiem – 8, par Plauža lēmumiem – 6, bet par Dzeņa lēmumiem – 4.

Analizējot kopumā vairāk nekā tūkstoš uzņēmumu maksātnespējas procesus, žurnāls secina, ka Latvijā ir tiesneši, pie kuriem uzņēmumi “ceļojuši” daudz vairāk nekā pie citiem tiesnešiem. “Ceļotājfirmas” visbiežāk nonāk Rīgas tiesās, un arī šo tiesu ietvaros izceļas tiesneši, pie kuriem šie uzņēmumi nonāk krietni biežāk nekā pie citiem kolēģiem.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

 

Raksts tapis ar VKKF atbalstu

Komentāri (1)

basta 28.11.2017. 12.12

Sabiedrība vēl ilgi maksās par Vienotības biedra, Ervīna Ābeles, izstrādātām kreditoru uzmešanas shēmām. “Labais” tieslietu ministrs Bordāns pusotru gadu sildot pakaļu miņistra krēslā pirkstiņu nepakustināja, lai sakārtotu jomu, lai nebūtu iespējamas tādas valsts nozagšanas megaafēras, kā LM uzdāvināšana Krimas čekistiem..

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu