No likuma izslēdz normu par amatpersonu darba samaksas publiskošanu katru mēnesi • IR.lv

No likuma izslēdz normu par amatpersonu darba samaksas publiskošanu katru mēnesi

3
Foto: Ieva Čīka, LETA

Saeima šodien pieņēma grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā, izslēdzot no normu par amatpersonu darba samaksas publiskošanu katru mēnesi, vēsta aģentūra LETA. Grozījumi stāsies spēkā nākamgad.

Vienlaikus likumā noteikts, ka informāciju par darba samaksu iestādes amatpersonām un darbiniekie, publisko Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā noteiktajā kārtībā. To, cik plaša informācija no nākamā gada 1.janvāra tiks publiskota, noteiks Ministru kabinets.

Jaunais regulējums aizstās normu, kas līdz šim paredz iestādes mājaslapā publicēt amatpersonām izmaksāto atalgojumu katru mēnesi, norādot vārdu un uzvārdu.Saeima sākotnēji pieņēma Valsts pārvaldes iekārtas likuma grozījumus, atbalstot deputāta Inta Dāldera (V/Par) priekšlikumu, ka iestādes mājaslapā, norādot vārdu un uzvārdu, būs jāpublicē ne tikai amatpersonu, bet arī valsts un pašvaldību iestāžu darbinieku atalgojums. Valsts prezidents Raimonds Vējonis tos atdeva otrreizējai caurlūkošanai, norādot uz juridiskām problēmām.

Atlīdzības likuma normas, kas būs spēkā no nākamā gada, paredz, ka valsts vai pašvaldības institūcija mājaslapā publicē informāciju par amatpersonu un darbinieku) atlīdzības noteikšanas kritērijiem un darba samaksas apmēru sadalījumā pa amatu grupām. Būs jāpublisko informācija par speciālajām piemaksām, norādot to apmēru un funkciju vai stratēģiski svarīgo mērķi, kura dēļ piemaksa ir noteikta. Papildu informācija par samaksas apmēru būs pieejama iestādes mājaslapā Ministru kabineta noteiktajā apjomā.

Pašlaik vēl nav noteikts, ka no 1.janvāra būtu jāpublisko atalgojums kopā ar amatpersonas vārdu un uzvārdu. Diskusija par vārdu un uzvārdu publiskošanu Saeimā turpinās. Dālderis iesniedzis jaunu priekšlikumu, kas paredz reizi mēnesī publiskot valsts un pašvaldību darbinieku un amatpersonu atalgojumu ar vārdiem. Šo priekšlikumu Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija noraidīja, uzverot, ka tas nav saistīts ar budžetu, bet atalgojuma likumprojekts ir iekļauts budžeta paketē.

Valsts pārvaldes un pašvaldību komisija vienojās aicināt valdību apsvērt iespēju valsts pārvaldē strādājošo atalgojumu publiskot vienu reizi gadā, norādot personas vārdu un uzvārdu, tāpat kā tas noteikts valsts amatpersonām. Komisija aicina noteikt, ka jebkura persona datus par valsts vai pašvaldības darbinieku var iegūt, iestādē iesniedzot pamatotu iesniegumu, un tos izmantot, ievērojot personas datu aizsardzības nosacījumu.

Komentāri (3)

Signe M 17.11.2017. 05.15

Tomer gribetos uzzinat pamatojumu tam, kapec varda un uzvarda publiskosana butu jaatcel? Personas datu aizsardziba? Kads cits iemesls? Stradaju ierednieciba laika, kad publiskosana tika ieviesta – ne man, ne kolegiem nebija pret to iebildumu. Ieredna solijums “gods kalpot Latvijai” pasaka visu – gods = atklatiba = savu personigo interesu noliksana zemak par valsts interesem. Tapec jau ir izvelejusies stradat valsts parvalde un nevis privataja biznesa. Ceru, ka Irir.lv turpinasiet sekot lidzi sim diskusijam parvalde un politika, tapat ceru, ka kads uzrikos publisko sabiedribas apspriesanu (kaut vai interneta aptaujas forma) par to, vai sis normas ir jamaina.

+2
0
Atbildēt

0

josephr395 04.12.2017. 21.02

Vai jums ir nepieciešams aizdevums. Mēs esam likumīgi un garantē kredīta aizdevēju. Mēs esam uzņēmums ar finansiālu palīdzību. Mēs izsniedzam aizdevumu līdzekļus personām, kurām vajadzīga finansiāla palīdzība, kuriem ir slikta kredīts vai kuriem vajadzīga nauda, lai nomaksātu rēķinus, lai ieguldītu uzņēmējdarbībā. Es vēlos izmantot šo datu nesēju, lai informētu jūs, ka mēs sniedzam drošu labuma guvēju palīdzību, jo mēs priecāsimies piedāvāt jums aizdevumu. Sazinieties ar mums, izmantojot [email protected]

0
0
Atbildēt

0

kolpants 18.11.2017. 02.10

да понятна причина. Одно дело рассказывать об ужасно низких зарплатах в гос.секторе. А другое дело-это говорить после опубликованных данных. После которых видно, что не такие уж и низкие..Иначе у нас были бы пустые министерства, были бы там низкие зарплаты. А как зайдешь, так народу там тьма, и каких только отделов нет.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu