Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Dubultais mīlnieks
Kristīne Simsone

oooo Dubultais mīlnieks / L’amant double. Ražīgi strādājošā franču režisora Fransuā Ozona jaunā filma ir intriģējoša variācija par psiholoģisko trilleri. Erotiski piesātināta, filma koķetē ar dubultnieku un dvīņu tēmu. Tās sižetu var pielīdzināt turbulentai fantāzijai, kas balansē uz neprāta robežas. Sterili spožs vizuālais veidols, izteiksmīga režisora iecienīto aktieru Marinas Vaktas un Džeremija Renjē saspēle šo filmu kinoteātru repertuārā izceļ kā pamanāmu, izaicinošu autordarbu. Splendid Palace no 15. novembra.

oooo Glābjot dzīvos / Réparer les vivants. Atsaucot atmiņā Alehandro Gonsalesa Injaritu drāmu 21 grams, franču režisores Katelas Kijeverē (Katell Quillévéré) veidotā filma ir iejūtības pilns stāsts par cilvēkiem, kurus kopā savedusi traģēdija — vajadzība pēc sirds transplantāta. Filmas veidotājiem ir izdevies līdzsvarot ar noskaņu — stāstā netrūkst ne ikdienišķu reāliju, ne smeldzīga aizkustinājuma. Turklāt vēstījumā par to, cik smalkām stīgām visi esam saistīti, lauvastiesu sniedz aktieru ansamblis — Anne Dorvala, Tahars Rahims un Emanuela Seņē. Kino Bize no 16. novembra.

Ziemeļu gaisma. Komponista dienasgrāmata. Nepilnu stundu garais, Renāra Vimbas režisētais dokumentālais ceļojums vēsta par Ērika Ešenvalda skaņdarba Ziemeļu gaisma rašanos — no idejas līdz pirmatskaņojumam. Filmā iemūžināti «ziemeļblāzmas un iedvesmas meklējumi» arktiskajos reģionos. Neesmu redzējusi. Splendid Palace no 16. novembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu