Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

MĀKSLA. INGŪNA ĢĒĢERE. JĀNIS FERDINANDS TĪDEMANIS. IZDEVNIECĪBA NEPUTNs. «Līdzīgi brāzmai 20. gadu beigās Latvijas mākslas aprindās ietraucās Antverpenē studējošais Jānis Tīdemanis. (..) Bagātinātā, impulsīvi košā un ekspresīva sprieguma piesātinātā glezniecības valoda papildināja tolaik jaunreālisma rāmumā ieslīgušo latviešu mākslu,» raksta grāmatas autore. Apgāda cena 9 €.

ROMĀNS. BAIBA ZĪLE. MELU MEISTARS. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. Romāns par mīlestību, noziegumiem un dzīves jēgas meklējumiem padomju un atjaunotās Latvijas laikā. Spraigs stāstījums par cilvēku ceļu uz pašizpratni, meklējot atbildi uz jautājumu — kā iespējams sadzīvot ar pagātni, kā iznīdēt ļaunumu, pirms tas iznīdējis tevi? Pieejama e-grāmata. Apgāda cena 13,99 €.

BĒRNIEM. KĀRLIS SKALBE. KAĶĪŠA DZIRNAVAS. IZDEVNIECĪBA LATVIJAS MEDIJI. Pazīstamā Kārļa Skalbes pasaka par kaķīti, kas spēj iziet smagu dzīves ceļu nevis prasot palīdzību, bet dodot to citiem, pirms dažiem gadiem tika atzīta par nācijas mīļāko grāmatu. Jauno izdevumu ilustrējusi māksliniece Ieva Jurjāne. Drīzumā pasaka iznāks arī latgaliešu valodā. Apgāda cena 9 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu