Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3

Valdība nolēma neatbalstīt SIA Latvijas Mobilais telefons un SIA Lattelecom apvienošanu. Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) norādīja, ka Ministru kabinets pieņēmis politisku lēmumu pretēji Ekonomikas ministrijas piedāvātajam — sākt sarunas ar partneri Telia Company par iespējamu apvienošanu, valstij iegūstot 51% kapitāldaļu. To neatbalstīja Nacionālā apvienība. Telia tālākie soļi nav zināmi, tomēr partneris jau iepriekš paudis neapmierinātību. Ministrs pieļāva, ka Telia meklēs risinājumu, neizslēdzot iespēju pārdot akcijas, un tad valdībai būs jālemj par pirmpirkuma tiesību izmantošanu.

Sabiedrība par atklātību Delna tiesā iesniegusi prasību pret politiķi Aivaru Lembergu par nepatiesu godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu un atvainošanos. 2016. gada 2. novembra preses konferencē, kuras video joprojām pieejams Ventspils pilsētas domes kanālā YouTube, Lembergs apgalvo, ka «Delna pārstāv trīs biedrus» un «ir ārzemju specdienestu finansēta organizācija». 2016. gada 30. novembra preses konferencē Lembergs pauda, ka Delnas «padome atrodas politisku amatpersonu rokās».

Partijas Vienotība priekšsēdētājs Arvils Ašeradens paliks ekonomikas ministra amatā, nolēma politiskā spēka valde. Partijas frakciju Saeimā nolemts uzticēt vadīt deputātam Hosamam Abu Meri. Valde nolēma no partijas izslēgt kādreizējo partijas līderi un līdzšinējo Saeimas frakcijas vadītāju Solvitu Āboltiņu. Viņa izslēgta par diskreditējošiem komentāriem un rīcību jauna ekonomikas ministra meklēšanas laikā.

Uz izmeklēšanas laiku Labklājības ministrija (LM) atstādinājusi sociālās aprūpes centra Rīga vadītāju Inesi Pauderi un filiāles vadītāju Mariju Ziņinu. Bērnunamā Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas žurnālisti novēroja dažādus pārkāpumus pret bērniem. Ierosināta disciplinārlieta par vardarbību pret bērniem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu