Bīstamie jautājumi • IR.lv

Bīstamie jautājumi

1
Aivars Ozoliņš

Parlamentārās izmeklēšanas komisija sāk iztaujāt oligarhus

Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisija oligarhu lietā trīs mēnešus pēc darbības sākšanas pievērsusies arī oligarhiem pašiem. Pagājušonedēļ komisijā viesojās Ainārs Šlesers, bet novembra beigās to varētu uzrunāt arī pats smagos noziegumos apsūdzētais Aivars Lembergs, kad nebūs aizņemts Rīgas apgabaltiesā. Komisija pošas aicināt arī Andri Šķēli, tiesa, ja viņam atradīsies laiks, pirms komisijai tas būs beidzies.

Šlesera uzstāšanos komisijā pagājušonedēļ vienkāršāk nodēvēt par farsu un kārtējo pierādījumu, ka šādām komisijām neesot jēgas, kā mēģina iestāstīt politiķu, apmaksātu pīāristu un pašdarbīgu ciniķu pulks un kā centīgi izpilda komisijas deputātu vairākums priekšsēdētājas Ingunas Sudrabas vadībā. Tomēr ne vienmēr sekmīgi.

Par spīti priekšsēdētājas pūliņiem ļaut Šleseram pataisīt to par muldēšanas balagānu, pagājušās nedēļas sēde bija, iespējams, līdz šim visvērtīgākā gan konceptuā-li, gan tīri praktiski.

Pirmkārt, šī sēde ilustrēja, kā strādā valsts nozagšana.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu