Zatlers: Šleseram zvanīju tikai vienreiz, lai apsveiktu ar dēla piedzimšanu • IR.lv

Zatlers: Šleseram zvanīju tikai vienreiz, lai apsveiktu ar dēla piedzimšanu

2
Valdis Zatlers. Foto: Lauris Vīksne, Picture Agency
Indra Sprance

Bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers noliedz, ka jebkad būtu zvanījis un lūdzies toreizējam Latvijas Pirmās partijas priekšsēdētājam Aināram Šleseram LPP/LC atbalstu viņa pārvēlēšanai Valsts prezidenta amatā otram termiņam. Viņš Šleseram zvanījis tikai vienu reizi — apsveikt ar dēla piedzimšanu.

Šlesers pirmdien Parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē apgalvoja, ka Zatlers lūdzies viņa atbalstu pārvēlēšanai un, kad sapratis, ka to neiegūs, pieslējies tiem cilvēkiem, kas vēlējušies pārkārtojumus Saeimā. «Viņš [Zatlers] man ir zvanījis. Un lūdzās, lai es viņu atbalstu. Es viņam izvirzīju vienu konkrētu politisko noteikumu, kas jāizpilda, lai es viņu atbalstītu. Zatlers saprata, ka netiks pārvēlēts, notika politisks process, kurš rezultējās parlamenta atlaišanā,» pirmdien parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē pauda Šlesers.

Zalters šobrīd neatrodas Latvijā, taču rakstiski atbildēja uz Ir jautājumu, vai ir zvanījis un lūdzies Šlesera atbalstu savai pārvēlēšanai.

Publiskojam Zatlera atbildi pilnībā:

“Šleseram zvanīju tikai vienu reizi, lai apsveiktu ar dēla piedzimšanu. Man bija tradīcija sūtīt apsveikumu visiem jaundzimušo vecākiem. Saeimas deputātiem zvanīju personīgi. Ironiski arī Olšteinam. Ar politiķiem tikos Rīgas pilī vai Jūrmalas rezidencē — prezidenta darba vietās. Vai jūs varat iedomāties, ka es kādam varētu lūgties? Neiedomājami. Protams, padomnieki interesējās par atbalstu manai kandidatūrai. Interesants ir Šlesera teksts par nosacījumu atbalstam prezidenta vēlēšanās. Nekad neesmu par tādu dzirdējis. Būtu interesanti, ko viņš pats bija apsolījis saviem partijas biedriem.”

Eksprezidents nekonkretizēja laiku, bet acīmredzot domāts dēls, kas Šleseru pārim piedzima 2011. gada maijā, tieši pēc “oligarhu lietas” ierosināšanas. Nedēļas laikā notikumi attīstījās ļoti strauji — 20. maijā KNAB tika ierosināts kriminālprocess, 26. maijā Saeima atteicās dot atļauju Šlesera dzīvesvietas kratīšanai, bet 28. maijā Valdis Zatlers ierosināja referendumu par Saeimas atlaišanu. Pēc tam 2. jūnijā notika Valsts prezidenta vēlēšanas, kurās sacentās divi kandidāti — Valdis Zatlers, kuru atkārtotam termiņam bija izvirzījusi Vienotība un PLL, balsojumā zaudēja Andrim Bērziņam, kuru prezidenta amatam pieteica ZZS deputāti.

Komentāri (2)

BardainaisSigne 02.11.2017. 09.39

Es personīgi pēc vēlētāju mānīšanas pirms vēlēšanām un mēģinājuma ievilkt saskaņu koalīcijā visu ko varu iedomāties.

+1
-1
Atbildēt

0

basta 02.11.2017. 11.45

Un pa reizītei Meļņikam, Zaharjinam, Ušakovam un Urbanovičam. Vienā jaukā dienā aiz šī prokremliskā izdzimteņa atjaunotās Latvijas Politiskās policijas durvis aizvērsies uz visiem laikiem.

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu