ASV aizliedz amerikāņiem piedalīties Krievijas enerģētikas projektos • IR.lv

ASV aizliedz amerikāņiem piedalīties Krievijas enerģētikas projektos

1
Ledlauži Krievijas ostā Murmanskā. Foto: ITAR-TASS/LETA

ASV Finanšu ministrija otrdien aizliedza valsts pilsoņiem un uzņēmumiem piedalīties vairākos Krievijas enerģētiskajos projektos. To skaitā aizliegums attiecas arī uz naftas ieguvi, vēsta Dw.de.

Ministrijas mājaslapā publicētajā paziņojumā teikts, ka ASV pilsoņiem un uzņēmumiem aizliegta līdzdalība naftas ieguves projektos Krievijā vai jūras zonā, ko apstiprinājusi Krievija, pakalpojumu, izņemot finanšu, un preču piegāde, izvešana un reeksports, kā arī to tehnoloģiju piegāde, kas varētu atbalstīt naftas meklēšanu vai ieguvi dziļūdens rajonos, Arktikas šelfos vai slānekļa projektos.

Finanšu ministrija kā iemeslu šim ierobežojumam min 2014. gada lēmumu par sankcijām pret tām personām, kuras “ietekmēja situācijas attīstību Ukrainā”, un pasākumus, lai ierobežotu Krievijas ietekmi Eiropā un Eirāzijā. Kā zināms, 2014. gadā Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimu.

Jaunie ierobežojumi attieksies uz tiem projektiem, kuru realizācija sāksies 2018. gada 29. janvārī vai vēlāk.

Jau septembra beigās ASV Finanšu ministrija paziņoja par jaunām sankcijām pret Krieviju, kuras stāsies spēkā šā gada novembra beigās. To skaitā būs arī daļas ierobežojumu samazināšana ASV sankciju sarakstā iekļautajām Krievijas bankām, kā arī naftas un gāzes kompānijām.

Komentāri (1)

basta 01.11.2017. 12.01

Kur ASV bija pēc krievu fašistisko izdzimteņu iebrukuma Gruzijā, taisīja restart ar fašistiski – pederastisko Putina režīmu? Smieklīgākais, ka Millers, kurš tagad pēta Trampa kunga “sakarus ar kremli”, kopā ar Klintoni piedalījās darījumā, kā rezultātā Kanādas Urāna ieguves firma Uranium One, kuras rīcībā bija 20% ASV urāna krājumu, nonāca Krievijas valsts uzņēmuma Rosatom rīcībā.
Nekādu finanšu, nekāda bruņojuma un naftas ieguves un pārstrādes iekārtu un tehnoloģiju, lai krievs šauj ar AK74 un brauc ar 72 markas benzīnu. Ir stingri jāierobežo skaitļošanas tehnikas pārdošana absolūtam ļaunumam. Vēl kādā 1988. gadā nedrīkstēja krievam tirgot AT286, bet toreiz, salīdzinot ar šodienu, tas izskatījās puslīdz ar cilvēka seju. Ir jāatslēdz Krievija no pasaules tīmekļa, kā tas jau ir izdarīts ar z-Koreju un SWIFT. Ir jāsoda visas firmas, kas pārkāps noteikumus un piemēram Mercedes jāpiedāvā izvēlēties, būvēt rūpnīcu Karalaučos, jeb turpināt savus automobīļus eksportēt uz ASV un citām lielākām ekonomikām pasaulē.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu