Uz oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas sēdi plāno aicināt Zatleru • IR.lv

Uz oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas sēdi plāno aicināt Zatleru

3
Eksprezidents Valdis Zatlers. Foto: Evija Trifanova, LETA

Uz oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdi varētu tikt aicināts bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Deputāts Andrejs Judins (Par!/V) rosināja komisijas priekšsēdētājai Ingunai Sudrabai (NSL) uz oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdi 6. novembrī aicināt bijušo Valsts prezidentu Valdi Zatleru, aģentūru LETA informēja parlamentārietis.

Sudraba pavēstīja, ka ar Judinu vienojusies par Zatlera aicināšanu. Pirms oficiāla aicinājuma izteikšanas paredzēts noskaidrot, vai eksprezidents varēs ierasties uz sēdi.

Judins teica, ka eksprezidents novērojis un bijis klāt procesos, kas norisinājās 2010. un 2011. gadā, un varēs par tiem komisijai sniegt noderīgu informāciju.

Zatlers oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijai ir gatavs sniegt plašākus skaidrojumus saistībā ar viņa un bijušā politiķa Aināra Šlesera sarunām, ja tiks uzaicināts uz komisijas sēdi. To viņš apliecināja intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Panorāma”.

“Kā Valsts prezidents es jebkuras sarunas, jebkuru politiķi vai sabiedriskās organizācijas pārstāvi vedu Rīgas pilī vai Jūrmalas rezidencē, tātad viennozīmīgi savā oficiālajā darba vietā. Biznesa sarunas ir kaut kas cits,” sacīja Zatlers. Viņš teica, ka plašākus skaidrojumus ir gatavs sniegt arī oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijai, ja tā viņu aicināšot uz sēdi.

Šlesers 30. oktobrī parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē teica, ka neesot publiskotas tās sarunas, kur Zatlers “zvana un lūdzas”, lai politiķis atbalsta Zatlera pārvēlēšanu prezidenta amatā. Ņemot vērā, ka Šlesers neesot paudis atbalstu, vēlāk sekojusi parlamenta atlaišana, norādīja bijušais politiķis.

Viņš uzsvēra, ka nav apstiprinājusies neviena epizode, par ko tiesībsargājošās iestādes sāka kriminālprocesu 2011. gadā. Tomēr parlaments šīs lietas dēļ tika atlaists. Lai gan juridiski par to nevar saukt pie atbildības, tomēr reāli par to ir atbildīgs Zatlers, pauda Šlesers.

Uz vairākiem ar oligarhu lietu saistītajiem jautājumiem bijušais politiķis neatbildēja, norādot, ka būtu gatavs runāt par “visu lauku”, ja tiktu publiskots arī ar Zatleru pārrunātais.

Komentāri (3)

J.Biotops 01.11.2017. 10.28

Kā lai neaicina, ja pats Šlesers lika.

0
0
Atbildēt

1

    basta > J.Biotops 01.11.2017. 12.49

    Kad tiesā Troika, kādi tur vēl aizstāvības liecinieki var būt? Es uzskatu, ka “Rīdzenes sarunu” zupas sildītāji būs drusku aptaisījušies, jo tāda mūdža, kā Putina kuces, Zatļera, liecības neviens nebija plānojis, bet bez tā izdzimteņa tur vēl daudzi uzvārdi figurē.

    0
    0
    Atbildēt

    0

basta 31.10.2017. 14.07

“Deputāti mēģināja Šleseram uzdot jautājumus par to vai viņš guva materiālus labumus no temiņuzturēšanās atļauju programmas ieviešanas”/la.lv/
_______________
Kuri ģeputati, UA dalītāji krievu bandītiem un čekistiem, tie, kuriem pateicoties pie silēm ir tikuši: Kazlovskis, Mežviets un Maizītis, kas uzskata, ka pilnīgi normāli, ja Latvija kļuvusi par Krievijas organizētās noziedzības kanalizāciju uz Eiropu?
“В Латвии проживают два «вора в законе»: ”
http://www.kompromat.lv/item.php?docid=readn&id=8934

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu