Madride izvirza apsūdzību Katalonijas bijušajam vadītājam Pudždemonam • IR.lv

Madride izvirza apsūdzību Katalonijas bijušajam vadītājam Pudždemonam

5
Katalonijas bijušais vadītājs Karless Pudždemons. Foto: Reuters/LETA

Spānijas prokuratūra pirmdien izvirzīja apsūdzības atlaistās Katalonijas valdības un parlamenta vadītājiem par dumpi, musināšanu uz dumpi, sacelšanos pret likumīgo valsts varu un budžeta līdzekļu izšķērdēšanu. Par šīm apsūdzībām viņiem attiecīgi draud 30, 15 un sešus gadus ilgi cietumsodi, ziņo LETA/AFP.

Spānijas ģenerālprokurors Hosē Manuels Masa norādīja, ka lūgs tiesai piemērot apsūdzētajām amatpersonām drošības līdzekļus, taču neatklāja, vai tiks prasīta viņu tūlītēja apcietināšana. Viņš lika tiesai izsaukt apsūdzētos, lai tie sniegtu savus paskaidrojumus.

Masa pavēstīja, ka viena prasība iesniegta Spānijas Nacionālajā tiesā, taču nenosauca apsūdzēto amatpersonu vārdus. Tomēr ir skaidrs, ka starp tām ir Katalonijas reģionālās valdības premjerministrs Karless Pudždemons un viņa vietnieks Urials Džunkerass.

Otra prasība iesniegta Augstākajā tiesā pret Katalonijas parlamenta vadību, un starp apsūdzētajiem acīmredzami ir reģionālā parlamenta spīkere Karme Forkadelja.

Par gatavošanos dumpim Spānijas likumdošanā paredzētais maksimālais sods ir 30 gadi ieslodzījumā.

Komentāri (5)

basta 31.10.2017. 14.49

Smieklīgākais būs, ja Pudždemons neslēpsies Ekvadoras vēstniecībā un nepievienosies citiem bēguļojošiem noziedzniekiem Krievijā, Venecuēlā vai Nikaragua, bet dabūs patvērumu Beļģijā.

+1
0
Atbildēt

0

rinķī apkārt 30.10.2017. 23.05

Tā ir kļūda un ceru, ka ar reālām represijām tomēr šis stāsts nebeigsies. Notiesājot referenduma līderus Spānijas valdošā vara sev iegūs karojošu opozīciju. Viss atlikums.

+3
-2
Atbildēt

0

Sskaisle 30.10.2017. 18.16

nu es ieteiktu sūdzēt tiesā spānu policistus un tā , lai visus sitējus un komandu devējus atlaiž no darba – un uz visiem laikiem , bet upuriem – miljonos kompensācijas

http://www.bbc.com/news/world-europe-41677911

+2
-3
Atbildēt

2

    edge_indran > Dusma 30.10.2017. 19.10

    Par visu ir padomāts!
    Egils Levits: ES pēc krīzēm kļūst stiprāka. Tā būs arī šoreiz
    http://nra.lv/politika/180739-egils-levits-es-pec-krizem-klust-stipraka-ta-bus-ari-soreiz.htm

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    basta > Dusma 31.10.2017. 04.04

    Vai tos spāņu policistus, kuri mierīgos demonstrantus “apmētāja akmeņiem” un “sita ar bomjiem”? Labi vēl, ka neapmētāja tos ar Molotova kokteiļiem. Es domāju, ka nekārtību cēlāji, tās ir sekas kādreiz izcilā Spānijas dēla, Franko, mīkstsirdībai pret valsts ienaidniekiem, kremļa līdzdalībniekiem.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu