Merkele: Mejas piedāvājums joprojām nav pietiekams • IR.lv

Merkele: Mejas piedāvājums joprojām nav pietiekams

1
Tikšanās 'Brexit' sarunās - britu premjerministre Terēza Meja (centrā) un Vācijas kanclere Angela Merkele, kā arī Francijas prezidents Emanuels Makrons. Foto: AFP/LETA

Vācijas kanclere Angela Merkele pēc ceturtdien notikušā Eiropas Savienības (ES) līderu samita pirmās dienas paziņoja, ka Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas piedāvājums Brexit sarunās nav pietiekams, lai varētu pāriet pie tirdzniecības jautājumiem, ziņo LETA/AP.

Merkele piektdien neilgi pēc pusnakts pavēstīja, ka Meja ir atklājusi pārējiem bloka līderiem savus Brexit plānus. Lai arī Meja raidījusi “skaidrus signālus”, virzoties uz priekšu “soli pa solim”, viņai nav izdevies Merkeli pārliecināt par tirdzniecības sarunu sākšanu.

Vācijas kanclere tomēr uzsvēra, ka ir panākts progress, “neskatoties uz britu preses ziņoto”.

Piektdien ES samitā 27 dalībvalstu līderi, izņemot Meju, lems, vai Brexit sarunu pirmajā posmā panākts pietiekams progress, lai varētu pāriet no šķiršanās jautājumiem uz sarunām par nākotnes attiecībām ar Lielbritāniju, arī nozīmīgo tirdzniecības līgumu.

Tomēr pēc pieciem sarunu raundiem Brexit sarunas ir nonākušas strupceļā, sevišķi jautājumā par Lielbritānijas finanšu saistībām. Tāpēc paredzams, ka arī lēmums par progresa pietiekamību vai nepietiekamību, visticamāk, tiks atlikts uz nākamo ES samitu, kas notiks decembrī.

Komentāri (1)

basta 20.10.2017. 12.30

Varētu padomāt, ka Lielbritānija ir zaudējusi karu un tirgojas ar Junkeru, Makaronu un Merķeli par kontribūcijas apjomu.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu