Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valdība vienprātībā akceptēja 2018. gada valsts budžetu, kas pagājušajā nedēļā tika iesniegts Saeimā. Nākamgad valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi sasniegs 8,75 miljardus eiro, bet izdevumi — 8,95 miljardus eiro. Maksimālais valsts parāds 2018. gada beigās plānots 10,25 miljardu eiro apmērā, bet pieļaujamais deficīts būs 1% no IKP.

Starptautiskais Valūtas fonds paaugstināja Latvijas IKP prognozes šim un nākamajam gadam — Latvijas ekonomika šogad pieaugs par 3,8% un 3,9% nākamgad.

Ekonomikas ministrs un premjera biedrs Arvils Ašeradens izlēmis atstāt ministra amatu un uzņemties Vienotības Saeimas frakcijas vadītāja pienākumus. Pašreizējā frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa plāno nolikt deputātes mandātu un atgriezties diplomātiskajā dienestā. Jauna ekonomikas ministra amata kandidāta meklēšana atlikta uz mēnesi, Ašeradens piekritis palikt ministra amatā līdz nākamā gada valsts budžeta apstiprināšanai.

Saeimas deputāts Anrijs Matīss nolēma izstāties no Vienotības, jo nav apmierināts ar partijas līdera Ašeradena lēmumu pamest ekonomikas ministra amatu un kļūt par frakcijas vadītāju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu