Maltā mīnētā auto uzspridzina korupciju izmeklējošu žurnālisti • IR.lv

Maltā mīnētā auto uzspridzina korupciju izmeklējošu žurnālisti

2
Maltas žurnāliste Dafne Karuana-Galicija. Foto: Reuters/LETA

Maltā pirmdien mīnēta auto sprādzienā nogalināta pazīstama žurnāliste un blogere Dafne Karuana-Galicija, kura savos rakstos vairākkārt apsūdzēja premjerministru Džozefu Muskatu un viņa tuvāko loku korupcijā, vēsta LETA/AFP.

53 gadus vecā žurnāliste tika nogalināta netālu no savām mājām salas ziemeļos. Sprādziena spēks saplosīja Karuanas-Galicijas automašīnu gabalos, bet žurnālistes ķermeni iesvieda līdzās esošajā laukā, pastāstīja liecinieki.

Maltas premjers nosodīja uzbrukumu un lika drošības struktūrām veltīt maksimālus pūliņus, lai vainīgos sauktu pie atbildības.

Wikileaks dibinātājs Džuliāns Asanžs izsludinājis 20 tūkstošus eiro lielu atlīdzību tam, kurš sniegs informāciju, kas palīdzēs policijai atrast žurnālistes slepkavības organizatorus un izpildītājus, vēsta Dw.de. Par to Asanžs paziņoja pirmdien savā tviterierakstā.

Karuana-Galicija pēdējā laikā izmeklēja Maltas premjerministra Muskata un divu viņa tuvāko palīgu saikni ar “Panamas dosjē”, kā arī viņu iespējamās mahinācijas Maltas pasu pārdošanā un naudas saņemšanā no Azerbaidžānas valdības.

Žurnāliste ziņoja par Maltas valdības vadītāja iesaisti korupcijas shēmās un par to, ka Panamas ārzonas firma Egrant pieder valdības vadītāja Muskata sievai. Muskats visas apsūdzības ir noraidījis, bet žurnāliste pirms kāda laika vērsās policijā ar iesniegumu par saņemtajiem draudiem.

Uz žurnālistes slepkavību reaģējusi arī Eiropas Savienības vadība, jo Malta ir viena no ES dalībvalstīm. “Nežēlīgā Dafnes Karuanas-Galicijas slepkavība – tas ir traģisks notikums ar žurnālisti, kura sevi ziedoja, lai izgaismotu patiesību,” sociālajā tīklā Twitter paziņoja Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Antonio Tanjāni.

Savukārt EP “zaļo” deputāts Svens Gigolds teica, ka ir šokēts par šo slepkavību. Pēc viņa teiktā, Dafne Karuana-Galicija izmeklēja korupcijas un naudas atmazgāšanas shēmas Maltā, kurās bija iesaistīti augsti valdības ierēdņi.

Komentāri (2)

J.šveiks 18.10.2017. 08.50

vakar vienā medijā lasīji ka krievi jau sākuši iejaukties Maltas priekšvēlēšanu kampaņā… fsb ir gari nagi

0
0
Atbildēt

0

basta 17.10.2017. 10.44

Kā liecina fiziskais uzbrukums Jakabsonam, kurš publicēja čekista – diversanta, Hapilova, saraksti ar NKVDešņiku pēcteci, neostaļinisko ekstrēmistu, Ušakovu, un tam sekojošās saskaņieša, Kazlovska, vadītās miļicijas uzbraukums viņam, žurnālista darbs ir bīstams. Tā nav uzsildītas “Rīdzenes sarunu” zupas barošana spriest nespējīgiem naivuļiem, vai paskvilu sacerēšana par miermīlīgiem cilvēkiem, kuriem neienāks prātā izrēķināties. TV3 žurnālisti daudz dara noziedznieku atmaskošanai, bet līdz viņiem, laikam, neliešiem roķeles par īsām.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu