Domburs atgriežas žurnālistikā ar raidījumu DELFI • IR.lv

Domburs atgriežas žurnālistikā ar raidījumu DELFI

Jānis Domburs. Publicitātes foto

Pazīstamais žurnālists Jānis Domburs atgriežas žurnālistikā, no oktobra vidus viņš portālā Delfi vadīs intervijas, diskusijas, dueļus, kurus vienos nosaukums “DELFI TV ar Jāni Domburu”.

Domburs raidījumā risinās sabiedrībā aktuālākos notikumus un tematus dažādās jomās. Pirmais Dombura viesis 17. oktobrī pulksten 9 būs Ministru prezidents Māris Kučinskis.

Atšķirībā no klasiskajiem televīzijas kanāliem interneta priekšrocība ir tā, ka nav nepieciešams stingrs “raidlaiks” – intervijas un diskusijas būs vērojamas gan tiešraidēs, gan pastāvīgi pieejamas arhīvā jebkurā skatītājam ērtā laikā.

Kā norāda Delfi, šādi būs iespējams reaģēt uz būtiskiem notikumiem un procesiem, gan iztaujājot politiķus vai amatpersonas, kam attiecīgajā laikaposmā ir pievērsta pastiprināta uzmanība vai paaugstināta atbildība, gan iztirzājot aktuālās tēmas ar nozaru līderiem un lietpratējiem, gan arī intervējot spilgtas visdažādāko nozaru personības.

Dombura viesis 19. oktobrī būs nesen FIBA slavas zālē uzņemtais Valdis Valters. Sekos diskusija 24. oktobrī starp atlaisto Latvijas Radio vadītāju Sigitu Roķi un jauno valdes priekšsēdētāju Unu Klapkalni, bet pēc tam 26. oktobrī studijā viesosies uzņēmējs Jānis Bērziņš, kura lēmums pārdot Ķīnas investoriem “Stenderu” izpelnījies sabiedrības interesi.

Domburs žurnālistikā ienāca deviņdesmito gadu sākumā, izveidoja un attīstīja Neatkarīgo informācijas un pētniecības biroju, kurš nodarbojās ar pētniecisko un analītisko žurnālistiku, publicējot rakstus Latvijas un ārvalstu presē, veidojot raidījumus televīzijā un radio. No 2001. līdz 2011. gadam viņš LTV vadīja iknedēļas debates “Kas notiek Latvijā”. Pēc “Kas notiek Latvijā” Domburs īsu brīdi bija redzams LNT raidījumā “Dombura studija”, kā arī kopā ar Jura Podnieka studiju izveidoja filmu “4. maija republika”, bet pēc tam vairākus gadus aktīvi ar žurnālistiku nenodarbojās.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu