Putnis kļuvis par partijas "Progresīvie" ģenerālsekretāru un startēs vēlēšanās • IR.lv

Putnis kļuvis par partijas “Progresīvie” ģenerālsekretāru un startēs vēlēšanās

6
Roberts Putnis. Foto: Ieva Čīka, LETA

Bijušais Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītājs Roberts Putnis kļuvis par partijas “Progresīvie” ģenerālsekretāru un no šī politiskā spēka rindām nākamgad gatavojas kandidēt Saeimas vēlēšanās, vēsta laikraksts “Latvijas Avīze”.

Putnis apstiprināja, ka saņēmis šādu piedāvājumu no partijas pārstāvjiem un izlēmis tam piekrist. Viņš atzina, ka no šīs partijas rindām plāno kandidēt arī 13. Saeimas vēlēšanās. Politiski viņa galvenās intereses būšot kvalitatīva un caurskatāma valsts pārvalde, cilvēktiesības, cīņa pret korupciju un mediju jautājumi.

Putnis “Progresīvo” biedrs ir kopš tās dibināšanas šā gada februārī, bet savu politisko piederību nav īpaši uzsvēris. “Šo partiju izvēlējos, jo man tuvas tās sociāldemokrātiskās idejas, redzu šeit gan milzu ideālismu, gan profesionālu kapacitāti. Uzskatu, ka ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kuram vien to neliedz profesionālie standarti, būtu jāiestājas sev pieņemamā partijā, jo tikai caur aktīvu līdzdarbošanos mēs varam nodrošināt atklātu un caurspīdīgu politiku,” norāda Putnis.

Ģenerālsekretāra amatā viņa galvenie pienākumi būs saistīti ar partijas organizatoriskiem un saimnieciskiem jautājumiem jaunu biedru piesaistīšana, līdzekļu vākšana, kā arī sagatavošanās priekšvēlēšanu kampaņai.

Partija “Progresīvie” tika dibināta šogad februārī Rīgā. Jūrmalā jaundibinātā partija startēja pašvaldību vēlēšanās, taču netika ievēlēta. Partijas sarakstā bija astoņi cilvēki. Ar pirmo numuru startēja biedrības “Progresīvie” priekšsēdētājs Māris Indulis Graudiņš. Viņam sekoja SIA “VIA Baltic” valdes priekšsēdētāja Anda Vītola un biedrības “Progresīvie” valdes locekle Ieva Lazda.

Partijā patlaban ir ap 300 biedru, bet dalībai nākamgad gaidāmajās Saeimas vēlēšanās nepieciešami vismaz 500.

Šovasar Putnis nolēma atstāt Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītāja amatu, kuru viņš ieņēma kopš 2015. gada februāra. Savā profilā sociālajā tīklā “Facebook” viņš norādīja, ka ir saņēmis piedāvājumu efektīvi izmantot savu pieredzi un zināšanas mediju politikas jomā citviet. Vienlaikus viņš teica, ka kopš gadumijas mediju politikas procesi saskārušies ar ievērojamu pretestību, kas tikusi fokusēta arī uz viņu personiski.

Politiķi neoficiāli norādīja, ka Putnis zaudējis Kultūras ministrijas vadības uzticību. Īpaši pēdējā laikā viņš ticis uzskatīts par nelojālu Nacionālajai apvienībai un partijas vērtībām, līdz ar to amata atstāšana ijis tikai laika jautājums. Tāpat būtiska nozīme bijusi aizvainojumam par to, ka Putnim netika piešķirts valsts sekretāra vietnieka amats.

Komentāri (6)

Džerijs Šterns 17.10.2017. 04.04

Nu jau tā kā būtu laiks pārstāt piesaukt to Sorosu priekšā un pakaļā, citādi tas kļuvis par neizdarības simbolu visai latviešu tautai. Gribam dzīvot kā līdz šim “Rīdzenes sarunās”, nogremdēt valsti korupcijā – pareizi, pārmaiņas grib tikai Soross. Slinkums pāri lūpai pārspļaut – atkal Soross vainīgs!

+3
-1
Atbildēt

1

    BardainaisSigne > Džerijs Šterns 17.10.2017. 07.47

    Cik dzirdēts,Soross vainīgs nevis neizdarībā,bet gan pārliekā centībā sūtīt uz Eiropu svešas mentalitātes ekonomiskos migrantus.Un nav dzirdēts,ka sorosisti gribētu izmeklēt Rīdzenes sarunās pieminēto Citadeles pārdošanu par sviestmaizi.

    No Sorosa centrāles Open Society Foundation (OSF) mājaslapā atrodamās informācijas var secināt, ka sorosiešu mērķis ir panākt maksimālu Eiropas valstu sabiedrību sajaukšanu ar ieceļotājiem no Āfrikas kontinenta. Sākotnēji sorosieši bija plānojuši bēgļiem labvēlīgu sabiedriskās domas noskaņošanu; tad caur īpašiem «koridoriem» uzsākt viņu ieplūdināšanu vecajā Eiropā un īpašu tiesību garantēšanu Eiropas valstīs, kā arī dažādu institūciju dibināšanu, kuras uzraudzītu un nepieciešamības gadījumā aizstāvētu bēgļus, ja kāds uzdrošinātos bēglim liegt pabalstus vai ierobežot viņu cilvēktiesības.
    Neatkarīgā jau vakar aprakstīja Itālijas varas iestāžu veikto izmeklēšanu, kuras rīcībā nonākuši fakti, ka tieši Dž. Sorosa struktūras finansē bēgļu transportēšanas flotes un tā dēvētās bēgļu glābšanas organizācijas, kas cieši sadarbojas ar cilvēku kontrabandistu grupējumiem.http://nra.lv/pasaule/211382-sorosa-strukturas-beglu-iepludinasanu-gatavojusas-jau-sen.htm

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

Pandora 18.10.2017. 17.05

Mazinteliģentiem, godkāriem, arī perversiem ļautiņiem rauties politikā ir populāri, šanses ir, jo šis laiks ne jau tikai pie mums pilns nihilisma, apātijas. Ikkatru saviļņošanos “valdošie” gāna par “populismu”, sevišķi tad, ja “populisms” pauž “popula” (tautas) vairākuma noskaņojumu. Dievs izteikti nav modē un tātad tautas balss – Dieva balss – neskaitās.
Gribētos jau ātrāk pieredzēt Finka pareģojumu, ka latvieši “kaut kā” atdabūs no krieviem un žīdiem, ko tie atņēmuši, taču tam var arī nebūt sakara ar nākamo Saeimu un varbūt Saeimu vispār.
“Valdošie” pēdiņās tāpēc, ka viņus jau pašus valda, un pavisam no cita kontinenta.

0
0
Atbildēt

0

J.Biotops 16.10.2017. 11.46

Nu ja šie tiks pie varas, tad jāpērk māja dziļi mežā, kur varbūt izdosies to viņu “progresu” pārlaist.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu