Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Pa asmeni skrejošais 2049
Kristīne Simsone

oooo Slava

Bulgāru kinodarbs lutina ar meistarīgu režiju un atjautīgu stāstījumu. Vēstījums par dzelzceļa darbinieku, kurš pēkšņi atradis naudas čupu un kļuvis par rotaļlietu ietekmīgu cilvēku rokās, ir neglaimojošs, absurda pilns sabiedrības sķērsgriezums. Filmas epizodes nereti atgādina kādu Kafkas romānu, ļaujot skatītājam enerģiski līdzpārdzīvot filmas galvenajam varonim Petrovam. Kinoteātrī Kino Bize no 6. oktobra.

Pa asmeni skrejošais 2049 / Blade Runner 2049

Leģendārās 1982. gada sci-fi drāmas turpinājums, kas Pa asmeni skrejošā veidotāju komandas prātus ir nodarbinājis gandrīz 20 gadus. Apstākļiem ar autortiesībām, vēlamajiem aktieriem un, protams, finansējumu nostājoties īstajās vietās, esam sagaidījuši turpinājumu, kuru ir veidojis Denī Vilnēvs — viens no talantīgākajiem Holivduas šābrīža režisoriem. No iepriekšējās lentes sižeta «mantotus» noslēpumus šķetinās Raiena Goslinga un Harisona Forda spēlēti varoņi. Neesmu redzējusi. Kino no 6. oktobra.

ooo Hempsteda / Hampstead

Romantiska drāma, kuras virāžas šķiet pazīstamas jau no Džeinas Ostinas laikiem: mīlestība uzplaukst, arī spītējot robustiem un komplicētiem raksturiem. Un filma, izskatās, ir intelektuāla atslodze ne tikai skatītājam, bet arī aktieriem — izcilajai Diānai Kītonei un Brendanam Glīsonam, kuri niekojas galvenajās lomās. Kino no 6. oktobra.

Manhattan Short

Visā pasaulē vienu nedēļu skatāma īsfilmu izlase ar 10 filmām. Tā izveidota, atlasot darbus no vairāk nekā 1600 iesniegtajiem kinodarbiem. Šāgada programmā iekļauta arī Latvijas režisora Pāvela Gumennikova sociālo tēmu caurvītā īsfilma Sarauj, Just. Kinoteātrī Splendid Palace 6. oktobrī plkst. 19 un 7. oktobrī plkst.18.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu