VIDEO: Iedzīvotājus aicina palīdzēt zemessardzei • IR.lv

VIDEO: Iedzīvotājus aicina palīdzēt zemessardzei

3

Latvijas iedzīvotāji aicināti ziedot, lai palīdzētu iegādāties 18 Latvijas zemessardzes bataljoniem nepieciešamās nakts redzamības iekārtas.

Zemessardzes dienestam ir nozīmīga loma Latvijas drošībā. Zemessargi ir brīvprātīgi kareivji, kas ir gatavi veltīt savu laiku, spējas, veselību, enerģiju un noteiktās situācijās pat dzīvību Latvijas valsts un iedzīvotāju aizsardzības uzturēšanai. Lai zemessargi varētu nodrošināt pilnvērtīgu patrulēšanu diennakts tumšajā laikā, viņiem ārkārtīgi nepieciešams nakts redzamības ekipējums. Tādēļ, sākot ar 19. septembri un līdz pat 18. novembrim fonds “Zemessargam.lv” uzsāk ziedojumu kampaņu “Palīdzot zemessargam, tu palīdzi sev”, kuras ietvaros aicina iedzīvotājus ziedot šī ekipējuma iegādei.

Latvijā ir 18 Zemessargu bataljoni. Katram no tiem nepieciešams vismaz viens ekipējuma komplekts – nakts redzamības tēmeklis, nakts redzamības termokamera un nakts redzamības brilles. Šāda komplekta izmaksas ir aptuveni 7800 eiro. Kampaņa ekipējuma iegādei pirmo reizi notika pērn, kad kopumā tā iegādei tika saziedoti 63 000 eiro, par kuriem tika iegādāti 12 monokļi, 12 tēmekļi un 4 kameras. Šī gada mērķis ir savākt 100 000 eiro, kas ļaus iegādāties vismaz 12 ekipējuma komplektus.

Ziedot iespējams kampaņas mājaslapā “Zemessargam.lv“, kas ir izveidota kā internetveikals. Lai ilustrētu ziedojamās summas apmēru, iedzīvotāji tiek aicināti izvēlēties  preces, kuras var par šo summu iegādāties. Šiem pirkumiem ir tikai ilustratīva nozīme, visi līdzekļi simtprocentīgi tiks atvēlēti kampaņas mērķim – nakts redzamības ekipējuma iegādei. Lapā iespējams iegūt arī papildu informāciju gan par kampaņu, tās mērķiem, gan Latvijas Zemessardzes dienestu.

Ekipējuma izvēlei un iegādei tiks izraudzīts process, kas pēc būtības atbilst publiskā iepirkuma procesam, nodrošinot caurskatāmību un godīgumu, kā arī veiksmīgāko saziedoto līdzekļu izlietojumu. Pēc cenu aptaujas principa tiks izvēlēts labākais piedāvājums.

Kampaņu rīko fonds “Zemessargam.lv”. Šīs kustības autori ir paši zemessargi, bet virzītāji ir Kiberaizsardzības vienības zemessargs Juris Ulmanis, Studentu bataljona zemessargs Juris Ķiploks un Rekrutēšanas un atlases centra karavīrs Jānis Iesalnieks. Kampaņa tiek uzsākta ar mērķi palīdzēt Latvijas Zemessardzei, kas, lai arī ir Nacionālo Bruņoto spēku vienība, taču sastāv no brīvprātīgajiem, kas ziedo savu laiku un resursus, lai aizstāvētu Latviju un nodrošinātos pret iespējamiem draudiem. Zemessardze ne vien piedalās militārās mācībās, lai apgūtu kaujas prasmes, bet nereti palīdz arī civilajās operācijās, piemēram, pazudušu cilvēku meklēšana diennakts tumšajā laikā, dabas katastrofu seku novēršana u.c.

Komentāri (3)

Skaisle 25.09.2017. 09.42

lūk, šitādi uzsaukumi mani gāž nost no kājām , vienkārši trūkst

deputātu kvotām 20 miljoniņi , politiķu braucieniem uz sporta spēlēm – t.i. nauda sportam citi miljoniņi, būvniekiem lai nodrošinātu simtprocentīgu peļņu atkal miljoņini

un valsts aizsardzībai – skaistas to pašu politiķu runas un piga dāvānā

labi, ka es sēžu – citādi būtu gar zemi, godavārds – zvēru, ka tā

ellē šito valdību un saeimu – man cits nav ko teikt – ellē ir vinu vieta !

+1
0
Atbildēt

1

    rinķī apkārt > Skaisle 25.09.2017. 12.02

    Es nupat kā noziedoju, tas ir vienkārši. Pamēģini :)

    0
    0
    Atbildēt

    1

    Skaisle > rinķī apkārt 25.09.2017. 12.11

    nē – pat doma nav kaut ko ziedot un ja man būtu dēls – es aizliegtu viņam vispār dmāt par dienestu Latvijā vai kaut ko tādu – neatbalstu šo bandītu kārtību, kad pie varas esošie no taukiem un virsvaras plīst pušu, kamēr nabagi staigā un dzivo lūgdamies

    valstij nauda ir vairāk kā ūdens jūrā – nu tad vajag to pareizi sadalīt

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu