Aldis un Žanna Andžes, izveidojuši savu staciju • IR.lv

Aldis un Žanna Andžes, izveidojuši savu staciju

2
Vakaros pēc darba skrundenieki Aldis un Žanna Andžes nevis skatās televizoru, bet iekārto sētu. Pāris gadu laikā tajā tapusi stacija ar lokomatīvi.
Ieva Alberte

Austrumu zemju cienīgs miers valda privātmājas dārzā Skrundā. Ir pusdienlaiks, divi vīri sēž un dzer tēju vilciena lokomotīvē. Viens no viņiem ir Aldis Andže, mājas saimnieks. Viņam ļoti patīk metāls un metināšana, tāpēc savā dārzā izveidojis staciju un lokomotīvi. Staciju nosaucis par Andžēniem. «Pirms gadiem trim Jāņos sēdējām tepat dārzā. Draugi teica, ka man jau te viss izskatās kā Cinevillā sabūvēts. Kā maza pilsētiņa. Tikai savas stacijas vai baznīcas pietrūkst. Ar to man pietika, lai sāktu taisīt staciju,» atceras Aldis. Kopš pērnā gada decembra metāllūžņu mākslas dizaina darbnīca muzejs Andžēnu stacija uzņem arī viesus. Arī pēc tūrisma sezonas beigām.

Aldis pēc aroda ir galdnieks, taču darboties ar metālu paticis vienmēr. Viņš iedzīvinās pat neiedomājamu štruntu. «Re, tā ir veca padomju laika laivas bāka. Grozīju, grozīju līdz sapratu, ka izskatās pēc tanka,» saka Aldis un uzsit pa zaļo tanku. Stacijas sienās rindojas veci gludekļi, pudeles, darbarīki un zobrati. «Man patīk tukšā vietā kaut ko smuku ielikt,» saka Aldis.

Tikmēr Žanna apstādījusi katru zemes centimetru, un pat vecās džinsās kuplo puķes. Andžes savu sētu apčubina brīvajos brīžos, jo ikdienā strādā algotu darbu: Žanna vada būvniecības piederumu veikalu, Aldis veic individuālos pasūtījumus. Viesu bieži vien pilna māja, jo Žanna vada arī moderno deju kolektīvu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu