Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6

Nedēļas notikumi pasaulē

Vācijas ekonomika Angelas Merkeles valdīšanas gados

Priekšvēlēšanu laikā liekas, ka Vācijā ar ekonomisko izaugsmi viss ir kārtībā – tā pārliecinoši pieaug (2016. gadā par 1,9%), bezdarba līmenis ir zemākais kopš 1991. gada, valsts iztiek bez jauniem parādiem, un kasi pilda nodokļi. Vāciešus pēdējos trijos gados iepriecināja arī darba algu pieaugums par aptuveni 2%. Tomēr Vācijā joprojām ir daudz slikti apmaksātu līgumdarbinieku, bet 6,2 miljoni cilvēku valstī saņem dažādus pabalstus.

Eiropas Savienība (ES) atgūstas pēc krīzes pirms 10 gadiem. «Burās pūš vējš», ikgadējā runā par stāvokli ES teica Eiropas Komisijas vadītājs Žans Klods Junkers. Nākamā gada prioritātes būs starptautiskā tirdzniecība, cīņa ar klimata pārmaiņām un migrācija. Nepieciešams izveidot jaunu kiberdrošības aģentūru un padziļināt sadarbību aizsardzībā. Sevišķu uzmanību Junkers pievērsīs Igaunijai, Latvijai, Lietuvai un Rumānijai, jo šīs valstis 2018. gadā atzīmēs savu simtgadi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu