Iesprostoti provincē • IR.lv

Iesprostoti provincē

6
Ilustrācija — Ernests Kļaviņš
Pauls Raudseps

OECD norāda, ka mājokļu politikas trūkums kavē izaugsmi un veicina emigrāciju

Kad Latvija 2016. gadā iestājās OECD, pēdējā «ekskluzīvajā valstu klubiņā», uz kuru varējām pretendēt, ik pa brīdim bija dzirdams jautājums – kāpēc? NATO mūs padara drošākus. Eiropas Savienība iesaista kopējā tirgū un pārskaita struktūrfondus. Ko taustāmu dabūsim no Organisation for Economic Co-operation and Development (latvisko nosaukumu Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija praktiski neviens nelieto), kas pēc būtības nav nekas vairāk kā pasaules attīstīto valstu domnīca un padomdevējs?

Pagājušajā nedēļā OECD prezentēja pirmo pārskatu par Latvijas ekonomiku kopš mūsu iestāšanās. Ja kāds raizējās, ka nāksies kārtējo reizi uzklausīt jau sen zināmas patiesības, tad ziņojums un tajā iekļautie secinājumi šīs bažas nepārprotami izkliedēja. Blakus vairākām jau bieži dzirdētām (bet tāpēc ne mazāk nozīmīgām) rekomendācijām par nepieciešamību samazināt nodokļu slogu strādājošajiem ar zemiem ienākumiem, uzlabot veselības aprūpes pieejamību, ieguldīt vairāk naudas pētniecībā un mazināt nevienlīdzību izglītības sistēmā ziņojumā minētas vismaz trīs būtiski jaunas rīcībpolitikas jomas, kurām Latvijai būtu jāpievēršas, lai uzlabotu ekonomisko veiktspēju.

Trūkst lētu īres dzīvokļu

Svarīgākā joma, kurai nav tikusi pievērsta pienācīgā uzmanība, ir mājokļu politika. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu