Raidījums: Jūrmalas dome sev neizdevīgi iemaina pašvaldības zemi Dzintaros • IR.lv

Raidījums: Jūrmalas dome sev neizdevīgi iemaina pašvaldības zemi Dzintaros

30
Ēriks Teilāns (no labās) un Nils Ušakovs kādā "Saskaņas" organizētajā piketā 2011.gadā pie Saeimas. Foto: Lita Krone, LETA

Steidzīgais darījums noticis par labu “Saskaņai” pietuvinātam uzņēmējam Ērikam Teilānam

Jūrmalas dome piekritusi iemainīt “Saskaņai” pietuvinātajam uzņēmējam Ērikam Teilānam zemi Jaundubultos pret pašvaldības zemi Dzintaros, vēsta TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Steiga, kādā darījums veikts, opozīcijas deputātiem liekot apšaubīt “Saskaņas”, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātu atbalstītā lēmuma godīgumu. Par šo darījumu ceturtdien balsoja visi domnieki no ZZS un “Saskaņas”, pret bija Nacionālās apvienības un no “Tev, Jūrmalai” un Jaunās konservatīvās partijas saraksta ievēlētie deputāti.

Darījums paredzot pašvaldībai iegūt pamestu teritoriju netālu no kapsētas Jaundubultos, Teilānam pretī dodot priežu mežu Dzintaros labā vietā ar labu infrastruktūru, vēsta raidījums.

Domnieki savu pretimnākšanu Teilānam skaidrojot ar Jūrmalai svarīgo maģistrāli un jauno tiltu, kas mazināšot sastrēgumus. Dome gan tilta būvniecībai nav pietuvojusies un nekādi jauni lēmumi nav pieņemti piecus gadus, vēsta raidījums.

Teilāna īpašums novērtēts par vairāk nekā miljonu eiro. Pretī dome plāno dot nepilnu hektāru tādā pašā vērtībā priežu mežā netālu no arhitekta un mecenāta Kristapa Morberga košās vasarnīcas. Vēl līdz pagājušajam gada būvēt šajā mežā nebija atļauts. Tomēr martā dome mainīja zonējumu daļā meža.

Uzņēmējam Teilānam savā bijušajā īpašumā jānojauc grausti un jādzēš hipotēka, jo zeme Jaundubultos ieķīlāta bankā par nepilniem 5 miljoniem eiro. Tikai tad maiņas darījums būs pabeigts.

Raidījums vēsta, ka Teilāns vairāk nekā 3 hektāru zemes gabalu bija iegādājies “treknajos gados”, lai celtu daudzdzīvokļu mājas, tomēr krīzes dēļ celtniecība nenotika. Pērkot zemi Teilāns esot zinājis, ka tur tikšot plānots tilts, norāda raidījums. Tagad uzņēmējs pieprasot pašvaldībai noņemt apgrūtinājumu, izpirkt visu zemi vai dot vietā līdzvērtīgu īpašumu.

 

Komentāri (30)

basta 18.09.2017. 00.08

Neizdevīgi jūrmalniekiem, sev varbūt izdevīgi. Ja tā turpināsies drīz Vienotības un citu kremļa mauku saimniekiem – čekistiem piederēs katra pēda latviešu zemes.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu