Dabas muzejā notiek ikgadējā sēņu izstāde • IR.lv

Dabas muzejā notiek ikgadējā sēņu izstāde

29
Foto Ieva Čīka, LETA

Apmeklētāji varēs pārliecinātos par sēņu daudzveidību, uzdot jautājumus mikologiem, iegūt informāciju par uzturā lietojamo sēņu dažādību

Latvijas Dabas muzejā no trešdienas, 13. septembra līdz svētdienai, 17.septembrim būs apskatāma ikgadējā izstāde “Sēņu dienas”, raksta aģentūra LETA. 

Latvijā līdz šim ir atrastas vairāk nekā 4000 sēņu sugas. Starp tām vairāk nekā 200 ir ēdamas, taču sēņotāju groziņos parasti nonāk tikai 20 līdz 30 sugu sēnes. Izstādes apmeklētāji varēs pārliecinātos par sēņu daudzveidību, uzdot jautājumus vadošajiem Latvijas mikologiem, kā arī iegūt informāciju par uzturā lietojamo sēņu dažādību. 

Izstādē būs skatāmas Latvijas dabā augošās ēdamās un neēdamās, indīgās un reti sastopamās sēnes. Sažāvētā veidā būs apskatāma arī “Gada sēne 2017” – baltā cūktrifele jeb “Choiromyces meandriformis”, kura šogad manīta Kurzemē un Latgalē. 

Tāpat būs iespēja veidot savas sēņu izstādes no biežāk sastopamajām sugām, pārbaudīt zināšanas par ēdamajām un neēdamajām sēnēm, kā arī pašiem papildināt izstādi, līdzi ņemot atrastas un retas sēnes. 

Izstāde tapusi sadarbībā ar Latvijas Mikologu biedrību. Pasākuma laikā konsultācijas sniegs mikoloģes Dāniele, Diāna Meiere un Māra Eipure.

Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu