Saistībā ar viesuļvētru "Irma" no Latvijas valstspiederīgajiem saņemti 12 palīdzības lūgumi • IR.lv

Saistībā ar viesuļvētru “Irma” no Latvijas valstspiederīgajiem saņemti 12 palīdzības lūgumi

36
Plūdu ūdens ieskauj automašīnu mazgātavu Floridā, Bonita Springs.

Ārlietu ministrija aicina visus Latvijas valstspiederīgos vētras skartajās teritorijās pēc palīdzības nekavējoties sazināties ar Latvijas vēstniecību ASV

Saistībā ar viesuļvētru “Irma” no Latvijas valstspiederīgajiem līdz šim saņemti 12 palīdzības lūgumi, telefonintervijā LNT raidījumam “900 sekundes” sacīja Latvijas vēstnieks ASV Andris Teikmanis.

Pamatā lūgts palīdzēt saistībā ar atceltajiem avioreisiem vai vēlmi pamest reģionu ātrāk nekā paredzēts, teica vēstnieks. Viņš uzsvēra, ka visiem šiem cilvēkiem ir palīdzēts, tai skaitā sniegta palīdzība naudas atgūšanā par neizmantotajām aviobiļetēm.

Ir saņemti arī jautājumi par patversmju atrašanās vietām. Tāpat vēstniecībai zvanījuši cilvēki, kas norūpējušies par saviem radiem Floridā.

“Amerika ir aizvadījusi un turpina aizvadīt ļoti satraucošu dienu, kaut arī vētras stiprums ir mazinājies [..]. Pastāv ļoti nopietni riski, ka daudzās vietās varētu sākties plūdi, kas varētu būt metru vai pusotra metra augstumā,” sacīja vēstnieks.

“Katrā ziņā mēs tiešām cenšamies palīdzēt cilvēkiem ar informāciju – informāciju par patversmēm un padomiem, kā jārīkojas,” atzīmēja Teikmanis.

Ārlietu ministrija aicina visus Latvijas valstspiederīgos, ja tie atrodas vētras skartajās teritorijās un ir nepieciešama palīdzība, nekavējoties sazināties ar Latvijas vēstniecību ASV, pa tālruni +1 202 328 2881 vai zvanīt uz Konsulārā departamenta tālruni ārkārtas situācijām Rīgā – +371 26 33 77 11, vai rakstot uz “[email protected]”.

Jau vēstīts, ka pēc lielu postījumu nodarīšanas Karību jūras salās viesuļvētra “Irma” Floridā izraisījusi plūdus, miljoniem cilvēku evakuējušies. Rīkojums evakuēties dots sešiem miljoniem jeb apmēram trešdaļai Floridas iedzīvotāju. 

Pēc lielu postījumu nodarīšanas Karību jūras salās viesuļvētra “Irma” ASV Floridas štatā izraisījusi plūdus, atstājusi bez elektroapgādes vairāk nekā pusotru miljonu klientu, svētdien paziņoja amatpersonas.

Floridas dienvidus jau sasniegusi orkāna “Irma” mala, atnesot spēcīgus vējus un lietusgāzes, un gaidāms, ka Floridas kontinentālo daļu štata dienvidrietumos drīz sasniegs arī viesuļvētras centrs, kas pašlaik atrodas virs Floridas jūras šauruma un jau sasniedzis Floridakīzas salas. Rīkojums evakuēties dots sešiem miljoniem jeb apmēram trešdaļai Floridas iedzīvotāju, ziņo LETA/AFP.

Maiami un citu pilsētu ielas ir applūdušas, un Maiami spēcīgais vējš apgāzis divus ceļamkrānus. Pārtraukušas darbu Maiami, Orlando, Tampas, Fortloderdeilas un citas štata lidostas. Meteorologi prognozē, ka viesuļvētra izraisīs ūdens līmeņa celšanos, tāpēc gaidāmi vēl lielāki plūdi.

Policija pavēstījusi, ka viesuļvētras izraisītajos satiksmes negadījumos Floridā zaudējuši dzīvību trīs cilvēki. Nav ziņu, ka būtu citi bojāgājušie.

 

 

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu