Lielākais kukulis — klusākā tiesa? • IR.lv

Lielākais kukulis — klusākā tiesa?

6
Uģis Magonis pirms Latvijas Hokeja federācijas kongresa pērn oktobrī.
Ieva Cielava

Latvijas Dzelzceļa bijušā šefa Uģa Magoņa un Igaunijas miljonāra Oļega Osinovska kukuļošanas lietā šonedēļ sākas tiesa. Vai tā notiks slēpti no sabiedrības?

Piesardzīgais Latvijas Dzelzceļa priekšnieks Uģis Magonis, kuru KNAB novēroja jau kādu laiku, iekrita 2015. gada vasarā – satikās ar Igaunijas miljonāru Oļegu Osinovski, lai saņemtu pusmiljonu eiro. Tallinas šosejas 137. kilometrā, autobusu pieturā RAE abu tikšanos novēroja Igaunijas drošības dienesta darbinieki, kas sadarbojās ar KNAB. Sekotājiem nācās tēlot, ka saplīsusi automašīna, lai diezgan klajā vietā varētu nofiksēt, kā abi sarunājas un neliels maisiņš pārceļo Magoņa auto bagāžniekā.

Kad Magoņa šofera vadītais Audi A8 bija jau Latvijas teritorijā, KNAB netālu no Ainažiem to apturēja un nodotajā maisiņā atrada 499 500 eiro – lielāko skaidras naudas kukuli, ko KNAB jelkad pieķēris.

Kopš šiem notikumiem pagājuši divi gadi. Izmeklētāju noskaidroto tiesa sāks vētīt jau piektdien, 8. septembrī, kad Limbažos notiks Magoņa un Osinovska krimināllietas pirmā sēde. Par mašīnā atrasto naudas maisu viņiem uzrādītas apsūdzības attiecīgi par kukuļa ņemšanu un došanu lielos apmēros, kas var draudēt ar vairāku gadu cietumsodu. Taču avoti Ir brīdina – ļoti iespējams, ka tiesājamie centīsies panākt, lai skaļā kukuļa lieta tiktu klusi izskatīta aiz slēgtām durvīm.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu