Smiltēns: Partijas dibināšana būs biedrības pārstāvju kopīgs lēmums • IR.lv

Smiltēns: Partijas dibināšana būs biedrības pārstāvju kopīgs lēmums

67
Edvards Smiltēns. Foto: Paula Čurkste, LETA

Šonedēļ gaidāmas pirmās biedrības “Sabiedrība par labām pārmaiņām” sanāksmes, kā arī diskusijas par tās turpmāko darbību

Tas būs biedrības “Sabiedrība par labām pārmaiņām” pārstāvju kopīgais lēmums, vai dibināt politisko partiju, aģentūrai LETA sacīja politiķis Edvards Smiltēns.

Smiltēns skaidroja, ka pašlaik biedrībā notiek aktīvs darbs, tiek saņemti iesniegumi no tiem, kuri vēlas tai pievienoties. Šonedēļ gaidāmas pirmās biedrības sanāksmes, kā arī diskusijas par tās turpmāko darbību.

Līdz ar to politiķis pagaidām precīzi nevarēja pateikt, vai, pārtopot par partiju, tā piedalītos nākamajās Saeimas vēlēšanās. Tas būs biedrības pārstāvju kopīgais lēmums, uzsvēra Smiltēns.

Otrdien bijušais partijas “Vienotība” Saulkrastu nodaļas vadītājs Normunds Līcis sacīja, ka bijušie Saulkrastu nodaļas biedri, sadarbojoties ar Smiltēnu, grasās dibināt jaunu politisko spēku.

Topošais politiskais spēks nebūs reģionālā partija, un Līcis pieļāva, ka tai varētu tikt piesaistīti arī daļa bijušo “Vienotības” biedru, kā arī citi jauni līdzīgi domājošie. Pats Līcis vēl gan nedomā, vai jaunajā partijā varētu ieņemt vadošu lomu, aizbildinoties, ka pašlaik esot gana darba arī Saulkrastu novada domes deputāta amatā.

Vēl nav zināms, vai arī bijušie “Vienotības” Liepājas nodaļas biedri, kuri paziņojuši par izstāšanos no partijas, varētu pievienoties saviem kādreizējiem Saulkrastu kolēģiem. Bijušais Liepājas nodaļas vadītājs Armīns Robežnieks, kurš iepriekš norādīja uz 38 bijušo Liepājas nodaļas biedru atbalstu Smiltēnam un solīja skatīties, ko turpmāk darīs Smiltēns, atzina, ka pašlaik nekāda lēmuma par viņu tālākajiem plāniem neesot.

Iepriekš arī vairums “Vienotības” Garkalnes novada nodaļas nolēma pamest politisko spēku.

 

Komentāri (67)

rinķī apkārt 06.09.2017. 11.21

Tas, ka no Vienotības aizgāja Viņķele ar saviem domu biedriem, tas ir loģiski un tas ir godīgs šo politiķu solis. Kāpēc godīgs – domāju, ka tas nav jāskaidro.

Tas, ko šobrīd dara Smiltēns – tā ir bezprincipu politiķa cienīga rīcība, kura, ņemot vērā to, kāda ir iešpolitiskā situācija Latvijā, palielina risku Saeimas vēlēšanu laikā pazaudēt valsti.

Smiltēnam neviens neliedza Vienotības kongresa laikā no tribīnes izrunāt savu sāpi :). Viņam neviens nevarēja aizliegt iepazīstināt kongresa delegātus ar savu īpašo skatījumu par tēmu – kādai ir jākļūst Vienotībai.

Varētu būt, ka viņš arī reāli saprot, ka viņa priekšlikumi par to, kādai tad būtu jābūt Vienotībai, ja šiem priekšlikumiem noņem “noslēpuma masku” :), ir pupu mizu vērtība. Tāpēc arī duļķo ūdeni

+16
-4
Atbildēt

7

    beta > rinķī apkārt 06.09.2017. 15.39

    V imidžs ir samaitāts uz laiku laikiem, to saprot ikviens, kam galva uz pleciem. V kā brendam vairs nav ticības, kamēr vien tur kaut ko nosaka Āboltiņa. Ašerādens arī nav nekāds valsts patriots, visparastākais konformists…

    Slikti, ka atkal dibinās mazpartijas, bet tā ir dialektika. Bondars, Sudraba, Kaimiņš…. patiniet atpakaļ filmu, cik daudz kreklu uz krūtīm tika plēsts dēļ šiem personāžiem, kas “vedīs Latviju saulītē”…

    Nu šie vairs neder, dodiet jaunus – Bordānus, Smiltēnus un ko tur vēl.

    Patiesībā viss tas atgādina gultu mainīšanu bordelī :)

    Kamēr vēlētēji neieslēgs kritisko domāšanu un beigs meklēt “mesiju”, kamēr nesāks saprast, ka primārais ir ideoloģija un soļi tās realizācijai, tikmēr gultas tiks stumdītas šurpu turpu, bet “pakalpojumu” kvalitāte nemainīsies… :)

    Jā, un Smiltēnam tiesības mēģināt tādas pašas kā “saulvedim” Bordānam (jupis to tukšmuldētāju parāvis! to es no sevis)…

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    mūsu alus > rinķī apkārt 07.09.2017. 19.25

    zanE

    Es tā īsti nesapratu – Tu vēlies pēc taisnības vai pēc likuma? :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mūsu alus > rinķī apkārt 06.09.2017. 21.40

    zanE

    Ja partija izčākst un tai skaitā ievēlēto personu saraksts, tad tikpat loģiski būtu visam sarakstam nolikt mandātus, jo nosaukumam bez satura, pašam par sevi nav nekādas nozīmes un seguma. Vai lai atceramies, ka dažus gadus atpakaļ visdrausmīgākais jaungada vēlējums skaitījās “Lai jūsu mājā ienāk saskaņa un vienotība!”? :)

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    klusais > rinķī apkārt 08.09.2017. 09.36

    mūsu alus – atkarībā no situācijas :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    zanE. > rinķī apkārt 06.09.2017. 21.00

    …Riņķī apkārt raksta: – “Tas, ka no Vienotības aizgāja Viņķele ar saviem domu biedriem, tas ir loģiski un tas ir godīgs šo politiķu solis.”

    …saki – aizgāja no Vienotības?…joko?…viņi iekrampējušies Vienotībā ar zobiem un nagiem…ja būtu nolikuši deputātu mandātus, tad to varētu uzskatīt par aiziešanu un šādu rīcību nosaukt par godīgu, bet šobrīd – tā ir nekaunīga rīcība, jo viņķelieši tapuši par citas partijas biedriem, tomēr izmanto Vienotības deputāta mandāta piešķirtās privilēģijas…

    ….arī Pavļuts – nepieprasot viņķeliešiem nolikt deputātu mandātus – parādījis, ka negodprātīga rīcība būs viņa partijas “veiksmes karogs”…izmantot Saeimas tribīni kā jaunās partijas bezmaksas pašreklāmas platformu uz citas partijas rēķina – ir ciniski bezkaunīgi…

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    klusais > rinķī apkārt 06.09.2017. 22.49

    RA – ja ir interese kas īsti notika kongresā ar Smiltēnu , tad tas apuveni bija tā – ja mani neievēlēsiet par priekšsēdētāju , tad jūs visi esat “d…s” un es jūs ar troksni pametu . Ašerādenu jau ar izvilka jo saprata kas Smiltēns par putnu . Tas tādai mazai skaidrībai.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    zanE. > rinķī apkārt 06.09.2017. 22.46

    …Mūsu alus…nepiekritīšu!…tāpēc ir deputātu kandidātu saraksts, kuri pēc vēlēšanu rezultātiem var nākt “aizgājēju” vietā…arī par viņiem ir balsojuši vēlētāji, tikai atbilstoši mūsu valsts Vēlēšanu likumam – palikuši aiz svītras…viņiem ir jādod iespēja pildīt partijas programmā solīto…tādiem (viņķeliešiem), kuriem ir citi plāni un cita programma, arī cita partija – loģiski, viņiem ir jānoliek deputātu mandāti…bet tie, kuri nāks viņu vietā, iespējams, paveiks to, ko “aizgājēji” nebija spējīgi…līdz vēlēšanām ir gads un tas ir ilgs laika posms, lai partija ar jauniem deputātiem iespētu sevi parādīt…

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

lno 06.09.2017. 11.45

Interesanti, kāds tad ir Smiltēna īpašais skatījums, ka viņam neder ne V, ne Par, ne JKP? Atgādina histērisku, Āboltiņas izlutinātu puišeli.

+12
-2
Atbildēt

0

dzeris49 06.09.2017. 12.37

Manuprāt, Smiltēns zaudējis realitātes izjūtu, čalim “urīns galvā iesitis”, grib komandēt, un cauri.

Cerības iekļūt Saeimā ir Bordāna JKP, un pat liberlajai VIņķeles partijai, arī V atlikušajai daļai, kuras tomēr pēc ideoloģijas kaut nedaudz, bet atšķiras, un katrai var būt sava daļa elektorāta, bet, tai viņa partijai nav nekādas izredzes, kāda viņam vispār tā ideoloģija nevar saprast, ar ko tādu viņš tur tik īpašs.

+11
-3
Atbildēt

10

    andrejs > dzeris49 06.09.2017. 14.11

    lno: atvainojies krieviem par okupāciju

    —————

    Vai Potapova jau ir paskaidrojusi, kas bija viņas tēvs – okupants vai kolonists?

    Vai arī “okupācija bija, okupantu nebija”? Kāda īsti ir jaunākā vēstures versija?

    +1
    -11
    Atbildēt

    0

    basta > dzeris49 06.09.2017. 13.40

    to lno

    Bet ja jaunie čekas projekti kopā ar Vienotību un SC savāktu 60 mandātus būtu pavisam laimīgs?

    0
    -9
    Atbildēt

    0

    basta > dzeris49 06.09.2017. 14.51

    to lno

    Lembergs noteikti ir latviskāks par Dombrovski un Bordānu, nemaz nerunājot par ZRP saskaņiešiem, Kononova fanātiem.

    0
    -9
    Atbildēt

    0

    basta > dzeris49 06.09.2017. 13.37

    to dzeris49

    “Cerības iekļūt Saeimā ir Bordāna JKP, un pat liberlajai VIņķeles partijai, arī V atlikušajai daļai”

    Vai latviskās partijas: NA un ZZS, organism ar īpaši īpašām vajadzībām, sifiļisa un A hepatīta perēkli, jau esi pavisam noracis?

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 06.09.2017. 23.16

    WAT,šeit notiek salīdzināšana ,vienotības fruktiem nav ne grama latviskuma,vistīrākie līdēji,var ielīst pakaļā jebkuram,ZZSam vismaz ir kaut kāds pašsaglabāšanās instinkts.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 06.09.2017. 12.47

    Lai iekļūst visas trīs, tās visas ir orientētas uz Rietumiem, saprotams, ar savām niansēm.

    Bet, tas būtu ideālais variants, var notikt arī tā, ka visas dabū kaut kur 4% un neiekļūst neviena.

    Manuprāt, Latvijai pietiktu ar 3% barjeru, tas būtu demokrātiskāk.

    Ir valstis, kur tāda barjera vispār nav, kaut vai Izraela, un nekas, dzīvo.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    lno > dzeris49 06.09.2017. 13.45

    Latviskā ZZS tas tāpat kā basta ģenerālis:)

    ZZS vada vislatviskākais politiķis Lemberga kungs, kurš nekad nepieļaus NATO okupāciju:):):)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    lno > dzeris49 06.09.2017. 12.40

    Atkārtošos. Es vairāk vēlu atspirgt Vienotībai kā panākumus Par.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    WAT > dzeris49 06.09.2017. 18.37

    Ģenerāli, ZZS noteikti nav nekāda sakara ar latviskumu , mazpilsētu un lauku komūnistu fīreri&co ar visu no tā izrietošo, nekādu principu, nekādu noteikumu, un šaufeļu darījumu ētika. Par NA vēl varētu piekrist, ar dažām atrunām.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    zanE. > dzeris49 06.09.2017. 13.10

    ….ak, Dzeri!…kāda liberālā Viņķeles partija!?!…noskaties vakardienas Zandera “Kur tas suns aprakts” ierakstu, kurā Pavļuts atkratījās no liberāļu piesaukšanas…īpaši laboja, ka neesot nekāda liberāļu partija…bet…centristi…

    +11
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu