Beļģija pārņem NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misiju no Emari bāzes • IR.lv

Beļģija pārņem NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misiju no Emari bāzes

29
"F-16" paceļas no lidlauka Afganistānā. Foto: Reuters/LETA

Beļģijas gaisa spēki patrulēs ar četriem iznīcinātājiem “F-16”

Beļģijas kontingents otrdien no Spānijas pārņēma NATO patrulēšanas misiju Baltijas valstu gaisa telpā no Emari aviobāzes Igaunijā, ziņo LETA/BNS.

Misija tika pārņemta ceremonijā Emari bāzē, informē Igaunijas Aizsardzības ministrija.

Beļģijas gaisa spēki patrulēs ar četriem iznīcinātājiem “F-16”. Spānijas kontingents kopš maija patrulēja ar pieciem iznīcinātājiem “F-18”.

NATO dalībvalstis Latvijas, Lietuvas un Igaunijas gaisa telpas patrulēšanu rotācijas kārtībā veic kopš 2004.gada marta, kad Baltijas valstis tika uzņemtas aliansē.

Kopš 2004.gada patrulēšana tiek veikta no Zokņu aviobāzes Lietuvā, bet kopš 2014.gada atbalsta misija tiek veikta arī no Emari bāzes Igaunijā.

Zokņu bāzē 30.augustā misiju sāka septiņi ASV iznīcinātāji “F-15C”. Ierasti katra valsts uz patrulēšanas misiju nosūta četrus iznīcinātājus, taču šoreiz iznīcinātāju skaits ir lielāks saistībā ar šomēnes paredzētajām Krievijas un Baltkrievijas militārajām mācībām “Zapad”.

 

Komentāri (29)

[email protected] 08.05.2020. 13.45

I really thank you for the valuable info on this great subject and look forward to more great posts. Thanks a lot for enjoying this beauty article with me. I am appreciating it very much! Looking forward to another great article. satta king Result

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu