Latvijas basketbolisti uzvar Krievijas valstsvienību Stambulā • IR.lv

Latvijas basketbolisti uzvar Krievijas valstsvienību Stambulā

9
Kristaps Porziņģis spēlē. Foto: AP/LETA

Pēc uzvaras Latvijas izlase pretendē uz pirmo vietu EČ apakšgrupā

Latvijas basketbola izlase Stambulā Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīra svarīgā mačā otrdien ar rezultātu 84:69 (12:15, 22:29, 18:8, 32:17) pārspēja līdzšinējo D apakšgrupas līderi Krieviju, kas cieta pirmo zaudējumu turnīrā, ziņo LETA.

Izcīnot uzvaru, Latvijas izlase ieguvusi iespēju grupu turnīra pēdējā kārtā pret mājinieci Turciju pacīnīties par pirmo vietu apakšgrupā, kas nozīmēs potenciāli vājāku pretinieku astotdaļfinālā.

Pirmais puslaiks bija diezgan smagnējs un saraustīts, jo tiesneši bieži nozīmēja pārkāpumus, turklāt latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis iekrāja četras piezīmes.

Tiesa, trešajā ceturtdaļā Latvijas basketbolisti nomierinājās un ar dzelžainu aizsardzību atguva zaudēto, komandām ceturto ceturksni sākot ar neizšķirtu 52:52 uz rezultāta tablo. Ceturtajā ceturtdaļā latvieši vairs neapstājās, ieguva nelielu vadību, kuru nosargāja un svinēja uzvaru.

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar 22 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām 38 spēlētu minūšu laikā bija Jānis Timma, pa 11 punktiem sameta Rolands Šmits un dueli piezīmju normas dēļ priekšlaicīgi noslēgušais Porziņģis, bet desmit punkti bija Mārtiņa Meiera kontā, kurš slimības izlaida iepriekšējo cīņu.

Pretiniekiem ar 21 punktu un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Aleksejs Šveds.

D apakšgrupā tagad Latvijai un Krievijai ir pa trim uzvarām četrās spēlēs, Serbijai divi panākumi trijos mačos, bet Turcijai un Beļģijai pa vienai uzvarai, kamēr Lielbritānijai – trīs neveiksmes trijos mačos.

Vēl šajā grupā pārējos ceturtās kārtas mačos otrdien plkst.17 Serbija tiksies ar pastarīti Lielbritāniju, bet plkst.21 Turcija mērosies spēkiem ar Beļģiju.

Komentāri (9)

jurisml_inbox_lv 05.09.2017. 20.46

esmu gandarīts, bija milzīgi emociju plūdi… skaisti, ļoti sen tādu galotni nebiju redzējis mūsu izlases izpildījumā

+9
0
Atbildēt

0

andrejs 05.09.2017. 20.47

Liels prieks par Latvijas izlasi ,kura spēja parādit raksturu un ierādīt vatņikiem īsto vietu… Otrajā puslaikā 50:25-fantastiska spēle.

+9
-2
Atbildēt

0

Baiba 05.09.2017. 17.27

Utaiņzemes sbornaja neko nespēja padarīt latviešu puišiem!

Apsveicu visus ar uzvaru!

+9
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu