Merkele izšķirīgajās TV debatēs gūst uzvaru pār Šulcu • IR.lv

Merkele izšķirīgajās TV debatēs gūst uzvaru pār Šulcu

25
Vācijas kanclere Angela Merkele (no kreisās) TV debatēs ar Martinu Šulcu. Foto: AFP/LETA

Abu debatētāju domas sakrita tikai vienā jautājumā – gan Merkele, gan Šulcs nosodīja Gerharda Šrēdera vēlmi būt par “Rosņefjt” direktoru padomes locekli

Vācijas kanclere un Kristīgo demokrātu savienības līdere Angela Merkele svētdien guva uzvaru izšķirīgajās TV debatēs pār savu pretinieku parlamenta vēlēšanās sociāldemokrātiskās partijas līderi Martinu Šulcu, ziņo Dw.de.

Merkele saņēma 55% balsotāju atbalstu, bet Šulcs – 35%. Aptauju veica socioloģisko pētījumu institūts “Infratest dimap” pēc Vācijas telekanāla ARD pasūtījuma. Vēlēšanas notiks 24. septembrī.

TV debatēs, kas ilga vairāk nekā pusotru stundu, politiķi apsprieda virkni Vācijas sabiedrībai svarīgu tēmu. Runa bija par migrāciju un bēgļiem, un Merkele šajā jautājumā aizstāvēja savu 2015.gada politiku. Runa bija arī par islāma vietu Vācijā, par attiecībām ar Turciju un tās iespējām iestāties Eiropas Savienībā, kā arī par ASV politiku un Donaldu Trampu.

Debatēs netika apspriestas attiecības ar Krieviju, Krimas aneksija un karš Austrumukrainā. Tikai vienā jautājumā abu debatētāju pozīcija bija vienota – gan Merkele, gan Šulcs asi nosodīja bijušā Vācijas kanclera Gerharda Šrēdera plānus kļūt par Krievijas naftas koncerna “Rosņeftj” direktoru padomes locekli. Pēc Merkeles domām, šāda Šrēdera darbība grauj Eiropas Savienības ieviesto sankciju politiku pret Krieviju.

“Infratest dimap” aptaujas rezultāti rāda, ka Merkele TV debatēs bijusi pārliecinošāka par savu pretinieku virknē jautājumu. Tā 44% aptaujāto devuši priekšroku kanclerei migrācijas politikas un bēgļu jautājumā, bet Šulcam šajā jautājumā bijis 39% respondentu atbalsts.

Arī ārpolitiskās nostājas Merkelei guvušas lielāku atbalstu – 61%, bet Šulca nostāja tikai 30% respondentu atbalstu.

Jautājumā par darba tirgu Vācijā respondenti uzvaru piešķīra Merkelei ar 45% atbalstu, Šulcam – 40%.

 

 

Komentāri (25)

andrejs 04.09.2017. 13.14

domas sakrita tikai vienā jautājumā

———–

Kā atsķīrās viņu domas bēgļu jautājumā?

+1
-1
Atbildēt

1

    Anonīms > andrejs 04.09.2017. 19.23

    Merķele atbalsta vairāk bēgļu uzņemšanu un lielākā daļa Vācijas elektorāta viņu šajā jautājuma pilnībā atbalsta. Pat Šulcs atbalsta bēgļu uzņemša, bet mazaka skaitā. Vienīgie, kas ir pret bēgļiem ir AfD kuriem ir tikai 9-10% atbalsts.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

basta 04.09.2017. 13.56

Tāpat, kā bija Francijai, arī Vācijai nav labu variantu. Labi vismaz, ka Trampa kungs cilvēcei ir sagādājis patīkamu pārsteigumu un tas vieš cerību, ka ASV turēs īsā saitītē ES politiķus, kuri visu laiku skatās uz Maskavu.

+1
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu