Ina Poliščenko, ceps kūkas 1. septembrī • IR.lv

Ina Poliščenko, ceps kūkas 1. septembrī

3
Labdarības akcijā Aizved savējos uz restorānu, palīdzi citiem tikt uz skolu daudzi Latvijas restorāni 10% no 1. septembra ieņēmumiem ziedos SOS bērnu ciematiem. Arī restorāns Ferma, kura konditore Ina Poliščenko gatavo saldumus. Ina pati ir uzaugusi audžuģimenē.
Ieva Alberte

Asteres, balta blūze un melni svārki. Tā Ina atceras savu 1. septembri. Klases audzinātāja bija viņas mamma. Audžumamma. Kad Inai bija četri gadi, nomira tētis un mamma vairs īsti nespēja rūpēties par četrām meitām. Nomira arī vecvecāki. Klases audzinātāja nolēma pieņemt savā ģimenē Inu, kura tolaik mācījās 7. klasē. «Māsas palika internātskolā. Kad vecākā kļuva pilngadīga, varēja paņemt aizbildniecībā pārējās. Joprojām visas turamies kopā. Mani vienīgo paņēma audžuģimenē, jo es no pirmās klases draudzējos ar audzinātājas meitu. Faktiski viņu mājā sen jutos kā savējā. Atšķirība bija tikai tā, ka nopirka divstāvīgo gultu,» atceras Ina. Ar audžumammu no Smiltenes viņai joprojām ir labs kontakts. Arī ar audžumammas mammu, kura Inai pēc 9. klases beigšanas teica: «Ej mācīties uz pavāriem. Virtuvē ir vislabāk: būsi paēdusi un siltumā.» Un Ina to ņēma vērā, iestājās Vecbebru arodskolā.

Tolaik Mārcienas muižā strādāja Inas māsa, kura uzaicināja skolas brīvlaikā palīdzēt dārzeņu griešanā un trauku mazgāšanā. «Kustība un dzīvība, kas valdīja virtuvē, mani aizķēra. Sapratu, ka vēlos strādāt resto-rānā,» atceras Ina un nākamajā vasarā jau kā pavāra palīdze darbojās viesu namā Vino Rosso Koknesē, vēlāk – uz kuģa Tallink, gatavojot lielam skaitam cilvēku. No vienveidīgā darba viņa nogura. Gribējās personiskāku darbavietu, tāpēc pieteicās strādāt Trīs pavāru restorānā par pavāri. Vēlāk nodevās desertu gatavošanai. Tad nāca piedāvājums restorānā Ferma veidot desertu karti, kā arī lektores darbs blakus esošajā pavāru skolā. 

Ina ir meistars. To apliecina vairāki apbalvojumi – svaigākais ir pirms pāris mēnešiem Grieķijā iegūtā zelta medaļa konkursā 10th International Culinary Competition of Southern Europe. «Desertu gatavošanā svarīgi ir izjust procesu. Ar smagu roku neko izdarīt nevarēs. Jābūt drošam un pārliecinātam. Virtuve ir domāta psiholoģiski noturīgiem un stabiliem cilvēkiem,» pārliecināta saka Ina. Taisot kūkas uz pasūtījumu, viņa procesu izbauda. Aizgājusi mājās, reizēm domā par to, vai kūka izdevās perfekta. Ja nav, tad no rīta pārtaisīs tās dekorējumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu