Latgales lietavu izskaloto ceļu sakārtošana varētu izmaksāt apmēram miljonu eiro • IR.lv

Latgales lietavu izskaloto ceļu sakārtošana varētu izmaksāt apmēram miljonu eiro

28
Stipro lietusgāžu ūdeņi appludinājuši vietējo veikalu Kārsavā.

Ceļu atjaunošanu varēs sākt tad, kad kritīsies ūdens līmenis

Latgales lietavu izskaloto vietējo un reģionālo ceļu sakārtošana varētu izmaksāt apmēram miljonu eiro, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

Viņš sacīja, ka pirmdien Latgalē joprojām ir slēgts reģionālā autoceļa Viļaka-Kārsava posms, kā arī seši valsts vietējās nozīmes ceļi. Ceļu atjaunošanu varēs sākt tad, kad kritīsies ūdens līmenis, kas vietām joprojām ir augsts, ziņo LETA.

Lange informēja, ka līdz šim plūdu skarto ceļu atjaunošana ir izmaksājusi 73 tūkstošus eiro. LVC aplēses liecina, ka kopumā Latgales lietavu skarto ceļu sakārtošana izmaksās apmēram miljonu eiro. Pagaidām vēl nav iespējams pateikt, vai LVC līdzekļus prasīs no valdības, jo, iespējams, tos varēs rast jau esošo ceļu uzturēšanas finansējuma ietvaros, sacīja LVC vadītājs.

Jau vēstīts, ka lietavu radīto postījumu dēļ šorīt Latgalē joprojām ir slēgts reģionālā autoceļa Viļaka-Kārsava (P45) posms, kā arī vairāki valsts vietējās nozīmes ceļi.

LVC informācija liecina, ka autoceļš Viļaka-Kārsava ir slēgts pie Pazlaukas un Baltinavas. Šī reģionālā autoceļa pārrāvums esot lielākais postījums, kas plūdu laikā nodarīts valsts autoceļiem. Ceļa atjaunošanai būšot nepieciešams visilgākais laiks un lielākie finanšu ieguldījumi. Lai pārbūvētu caurteku, kuru ūdens straumes iznesa blakusesošajā pļavā, būs nepieciešams atvadīt ūdeni no ceļa, uz remontdarbu laiku mainot upes gultni, norāda LVC.

Piedzīvoto spēcīgo lietavu dēļ Latgalē ir pārplūduši un izskaloti arī vairāki citi autoceļi, taču tie ir vietējās nozīmes ceļi. Secināms, ka situācija uz autoceļiem Latgalē pēdējo dienu laikā nav būtiski mainījusies.

Tikmēr citviet satiksme var kavēties uz ceļiem veicamo būvdarbu dēļ. Piemēram, turpinās būvdarbi uz Rīgas apvedceļa A4 (Baltezers-Saulkalne) Salaspils novadā posmā no Avotiem līdz pārvadam pār dzelzceļu pie Daugavpils šosejas (autoceļš A6).

Visvairāk satiksmes ierobežojumu būvdarbu dēļ saglabājas starp Varakļāniem un Viļāniem uz autoceļa uz autoceļa A12, kur ir 12 luksoforu posmi. Vidzemē ceļā no Augšlīgatnes līdz Nītaurei (P32) jārēķinās ar četriem luksoforu posmiem un dažviet arī ar apbraucamajiem ceļiem. Lai izbrauktu šo posmu, vajadzīga stunda. Savukārt uz Liepājas šosejas (A9) posmā no Saldus līdz Bukupei ir izveidoti septiņi luksoforu posmi, kurus var izbraukt 45 minūtēs.

Tāpat pirmdien no plkst.8 līdz 15 būs slēgta (arī operatīvajam transportam) dzelzceļa pārbrauktuve Karjera ielā Ogrē. Trešdien, 30.augustā, pārbrauktuve Karjera ielā Ogrē būs slēgta (arī operatīvajam transportam) no plkst.8 līdz plkst.20.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu