Zigmārs Atvars, garīdznieks, iluzionists, baikeris • IR.lv

Zigmārs Atvars, garīdznieks, iluzionists, baikeris

2
Iluzionista trikus Zigmārs Atvars mēdz rādīt arī kolēģiem pamatdarbā Nacionālajos bruņotajos spēkos. Reizēm ar savu darbošanos viņš kaut ko izskaidro un iemāca, bet citreiz izklaidē un uzjautrina.

Nav daudz garīdznieku, kas skrējuši trīs kilometru krosu, taisījuši vēdera preses vingrinājumus un pumpējušies, lai iegūtu darbu. Zigmāram Atvaram kā Nacionālo bruņoto spēku kapelānam šādi pārbaudījumi jāiztur katru gadu. Taču ne tikai tā viņš atšķiras no citiem sludinātājiem. Viņš naudu pelna arī kā profesionāls iluzionists un vēl brīvajā laikā brauc ar motociklu. 

Kad Zigmārs studēja teoloģiju, pasniedzējs no ASV lasīja lekcijas par to, kā dažādos aizraujošos veidos cilvēkiem pastāstīt par Dievu. Viens no tiem – iluzionista priekšnesums. Likās intriģējoši. Reiz, kad kristiešu nometnē bija jāpiedalās talantu vakarā, viņš nolēma iemēģināt roku. Pasniedzējs piekrita dalīties ar saviem aroda noslēpumiem, un arī publikai patika. Ar laiku, ievērojot studenta interesi, amerikānis uzdāvinājis viņam triku instrukcijas, lai pietiktu veselai programmai. «Tad viss aizgāja kā pa ķēdīti – no viena pasākuma mani uzaicināja uz nākamo,» stāsta garīdznieks. Kādu laiku iluzionisms pat bijis viņa pamatdarbs. 

Daži cilvēki nesaprot, kā var apvienot sludinātāja un triku rādītāja darbu. Zigmārs domā, ka tas tāpēc, ka «tagad visi saskatījušies tās Ekstrasensu cīņas». Kad cilvēki redz, kā Zigmārs apmāna viņu acis, viņiem šķiet, ka notiek kas pārdabisks. Lai gan labs mākslinieks cilvēku apvedīs ap stūri tā, ka šķiet – noticis brīnums, tomēr burvju mākslinieka darbošanās var izskaidrot. Turklāt patlaban dažādus paņēmienus var iemācīties vieglāk nekā agrāk. Nevajag pasniedzēju, pietiek pameklēt instrukcijas YouTube.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu