Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Otrdien Veronā tika sagaidīti zārki ar diviem jauniem itāļu vīriešiem, kuri gāja bojā teroristu uzbrukumā Barselonā pagājušajā nedēļā. 15 upuru vidū ir arī kāda 80 gadu vecā Itālijas un Argentīnas dubultpilsone.

Nedēļas notikumi pasaulē

Pagājušajā nedēļā terorista vadīts mikroautobuss ietriecās cilvēku pūlī Barselonas tūristu iecienītajā Ramblas bulvārī. Uzreiz tika nogalināti 13 cilvēki, bet terorakta upuru skaits nedēļas laikā pieauga līdz 15. Vairāk nekā 100 ir ievainoti. Pirmdien policija nošāva bēguļojošo teroristu 22 gadus veco marokāni Junesu Abojākubu. 12 cilvēku lielais džihādistu grupējums ar sprāgstvielām gribēja piekraut vairākus autofurgonus un ietriekt tos Barselonas Svētās ģimenes baznīcā. Taču nejaušs sprādziens šo plānu izjauca.

Teroristi uzbruka ne tikai Barselonā – piektdien kāds patvēruma meklētājs no Marokas ar nazi uzbruka cilvēkiem Somijas pilsētā Turku un nogalināja divas sievietes, ievainoja vairākus vīriešus. Savukārt par uzbrukumu ar nazi Krievijas pilsētā Surgutā atbildību uzņēmusies Islāma valsts.

ASV un vairāki sabiedrotie ir gatavi palielināt savu karavīru skaitu Afganistānā. Prezidents Donalds Tramps jau uzdevis nosūtīt uz Afganistānu papildu 3900 karavīru. Pārsteidzīga aiziešana no Afganistānas radīs vakuumu, kas nāks par labu džihādistu grupējumiem, uzskata Tramps.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu