Latvija no Dānijas iegādāsies pretgaisa aizsardzības raķetes "Stinger" (papild.) • IR.lv

Latvija no Dānijas iegādāsies pretgaisa aizsardzības raķetes “Stinger” (papild.)

35
ASV jūras kājnieki mācībās izmēģina "Stinger". Foto: Reuters/LETA

Iekārtas  Latvijas rīcībā varētu nonākt jau šogad

Pagājušās nedēļas nogalē Latvija parakstīja līgumu ar Dānijas bruņotajiem spēkiem par pretgaisa aizsardzības sistēmu “Stinger” iegādi, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” informēja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

Darījuma summu viņš nenosauca, kā arī neatklāja iegādājamās tehnikas apjomu. “Darījuma summa nav pārāk liela, bet iegūstam pietiekoši lielu skaitu ieroču,” viņš teica.

Ministrs teica, ka ļoti lepojas ar šo notikumu. “Tas ir ļoti būtiski, attīstoties mūsu bruņotajiem spēkiem [..]. Mēs spēsim daudz efektīvāk aizstāvēt savu zemi, ja tāda nepieciešamība būs,” atzina ministrs.

Bergmanis teica, ka iekārtas varētu nonākt Latvijas rīcībā jau šogad, bet vēl jānokārto daudz formalitāšu, tāpēc tas varētu notikt arī nākamā gada sākumā, ziņo LETA.

Latvijai paredzētā pretgaisa aizsardzības raķešu sistēma “Stinger” ir nelietota, taču tā vairākus gadus bijusi Dānijas bruņoto spēku rīcībā, aģentūrai LETA pavēstīja Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļā.

Nesen parakstīts divpusējs līgums starp Latvijas un Dānijas Aizsardzības ministrijām par Dānijas bruņoto spēku rīcībā esošo pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmu “Stinger” iegādi.

(papildināta ar pēdējām 2 rindkopām)

Komentāri (35)

ierados 21.08.2017. 16.02

Tas ir labi. To vajadzētu būt tikpat daudz un attiecīgi izvietotām, cik Pleskavas desanta divīzijā visādu draņķīgu lidaparātu. Igaunijas, Latvijas, Lietuvas ciešs loks – lūk, par ko būtu sirsnīgi jāpiedomā. Ilvess bija vienīgais, kuram šis jautājums likās svarīgs, Gribauskaite arīn būtu ar mieru strādāt pie tā. Tikai mūsējie lāčplēši lūr uz to kremli vien, uz kremli vien. No tās puses saule austot, tur nekūņojoties melnie bruņinieki.

+3
0
Atbildēt

0

basta 21.08.2017. 12.13

“Stinger” ir pelnījis pieminekli blakus izcilākam ASV prezidentam, Reiganam, ar uzrakstu: “Viņi izbeidza ļaunuma impēriju”

+2
0
Atbildēt

0

morgenstern 21.08.2017. 12.06

“Patriot” rullē.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu