Ašeradens: "Vienotībai" ir labs pamats būt ievēlētai nākamajā Saeimā • IR.lv

Ašeradens: “Vienotībai” ir labs pamats būt ievēlētai nākamajā Saeimā

46
Arvils Ašeradens teic runu "Vienotības" kongresā. Foto: Paula Čurkste, LETA

Kongresā iezīmējusies samērā skaidra politiskā karte, kurp partijai jāvirzās

“Vienotībai” ir labs pamats būt ievēlētai nākamajā Saeimā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta Panorāma” pirmdien teica jaunievēlētais partijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

Ašeradens pauda, ka partijai ir ļoti laba valde un komanda kopumā. Kongresā esot iezīmējusies arī samērā skaidra politiskā karte, kurp partijai jāvirzās, vēsta LETA.

Politiķis minēja, ka lielākie intriganti ir aizgājuši vai arī pieteikuši savu aiziešanu no partijas. Konkrētas personas gan viņš nenosauca.

Viņam esot zināms, ka politiķe Solvita Āboltiņa (V) līdz rudens sesijas beigām pametīs Saeimas frakcijas vadītājas amatu. Esot diezgan skaidrs gan laiks, gan procedūra, kā tas notiks. Viņš minēja, ka uz kādu laiku sadarbības koordinēšanu starp valdi un frakciju uzņemsies parlamentārietis Ainars Latkovskis. Par to gan lēmums vēl jāpieņem valdes sēdē.

Vaicāts par partijas finanšu situāciju, Ašeradens teica, ka arī šis jautājums tiks skatīts tuvākajā partijas valdes sēdē. “Situācija nav viennozīmīga. Partija ir zaudējusi valsts [finansiālo] atbalstu [..], bet ir pietiekams biedru atbalsts, lai tā varētu funkcionēt,” viņš teica.

Politiķis arī nosauca trīs svarīgākos partijas tuvākā laika uzdevumus. Pirmkārt, jāizvērtē, kur “Vienotība” ir kļūdījusies, lai to vairs nepieļautu. Otrkārt, visiem kopā jāstrādā pie jaunās partijas vīzijas, kas kongresā skaidri iezīmējās. Visbeidzot ir jādiskutē par iespējamiem sadarbības modeļiem un jāvirzās uz vēlēšanām.

Kā ziņots, partijas “Vienotība” kongresā sestdien tās valdes priekšsēdētāja amatā ievēlēts Ašeradens, kā arī ievēlēts jauns valdes sastāvs un domes vadība uz nākamajiem diviem gadiem.

Par partijas domes priekšsēdētāju ievēlēts Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš, bet viņa vietnieci – Jaunatnes organizācijas pārstāve Santa Zarāne.

Partijas valdē ievēlēti Cēsu novada priekšsēdis Jānis Rozenbergs, Rīgas domes deputātu frakcijas referents Edgars Ikstens, bijusī premjerministre Laimdota Straujuma, Rīgas domes deputāts Olafs Pulks, labklājības ministrs Jānis Reirs, Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis, Saeimas deputāts Ainars Latkovskis, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Salaspils mērs Raimonds Čudars, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, gastroentorolgs un politiķis Hosams Abu Meri, “Vienotība” Rīgas domes deputātu frakcijas referents Edmunds Jurēvics un deputāts Uģis Rotbergs.

 

Komentāri (46)

skaidrais 21.08.2017. 15.59

Protams,ka ir pamats, jo daudz kas ar V ir noticis vai nenoticis, manuprāt, ir viņu “partneru” un “draugu” nopelns. Tāpēc ar paššaustīšanos uzmanīgi, vienīgi pret intrigām un kašķiem jāvēršas ar vislielāko nežēlastību.

+15
-4
Atbildēt

0

Absints 21.08.2017. 12.36

Ašredanam šo partiju atkopt būs grūtāk, kā saulītē iecelt jaunu partiju. Jo V sabiedrībā tagad tiek uztverta ar mīnusa zīmi. Tas nozīmē, ka no sākuma šis mīnuss ir jānodeldē. lai tiktu pie pozitīvas uztveres. Jauna partija vienmēr sāk no nulles.

Un piekrītu komentētājiem, ka viens cilvēks partiju nenogremdēja. Puvuma smaka bija jūtama jau sen, un godīguma partijai, kādu sevi savulaik pozicionēja Vienotība, vajadzēja no tās tikt vaļā. V to nedarīja un pārvērtās par “savējo” partiju. Tā kā tas ir Bendrātes, Kampara, Zaķa, Spolīša, un protams, Āboltiņas nenogurstošais darbs, kuras pienesumu tajā nevar noliegt. Savukārt, V vēlētājs nav tāds kā Saskaņai vai ZZS, kas korupciju un intrigas uztver par varas atribūtiem. V vēlētājas tomēr grib redzēt partiju, kas seko pašas izvirzītajiem ideāliem..

Ašredanam tagad riktīgi viss tas jāvēdina būs, un nav teikts, ka līdz viņam līdz vēlēšanām tas izdosies… Smaka turas ilgi..

Vispār jau es brīnos par atlikušajiem biedriem. Vai nu naivums, vai iekšējā pārliecība, ka V ir nesatricināma un būs vienmēr..

+8
-8
Atbildēt

3

    basta > 21.08.2017. 12.56

    to Ķīps

    “Savukārt, V vēlētājs nav tāds kā Saskaņai vai ZZS, kas korupciju un intrigas uztver par varas atribūtiem.”

    Vienotības atbalstītājs ir identisks SC atbalstītājam, atšķirīga vien komunikācijas valoda. Neatceros, ka “kritiskais” Vienotības vēlētājs, kad prokremliskie mērgļi, Savicka apteksnes: Dombrovskis un Kampars kopā ar Vienotību, pretēji visiem saprātīgiem speciālistu argumentiem uzblieza ar gāzi darbināmo TECII 2. kārtu, kas katru gadu Savickim ienes miljonu peļņu, bet latviešu valstij desmitiem miljonu lielus zaudējumus, būtu novērsušies no kremli apkalpojošās zagļu un sodomītu varzas.

    +1
    -12
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 21.08.2017. 19.14

    Interesanti,ko V+JKP+PAR varētu realizēt…migrantu ievešanu,uzturēšanās atļauju andeli,pilsonības došanu okupantu pēcnācējiem bez latviešu valodas zināšanām,Sukhoi lidmašīnu iepirkšanu,geju laulību atzīšanu,ko vēl?Kādu uzņēmumu nolaist uz grunti un atdot Krimas ”biznesmeņiem”?

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    janis_laiks > 21.08.2017. 18.55

    Ķīps…Bendrātes, Kampara, Zaķa, Spolīša, un protams, Āboltiņas nenogurstošais darbs,…

    ======

    1. ne tikai tas, bet arī totāls kapacitātes trūkums, – jaunā valde = Straujuma, Reirs, Abumeris – vai tie būtu idejām bagāti, aizrautīgi, kompetenti strādātāji jebkurā V un valstij svarīgā jomā, jeb tomēr sevi pozicionē kā kuslas radības, kas veģetē uz nodokļu maksātāju rēķina? Ko vēdināt un slaucīt vēl pietiekoši, domāju, pacelt V neizdosies.

    2. Pat, ja V saņems savus kārotos 5%, tai nebūs iespēju realizēt savu “godīguma un taisnīguma” politiku, jo visu nosaka koalīcija. V jau līdz šim daudz ko no solītā un gaidītā bija spiesta upurēt koalīcijas kompromisos, tā būs arī turpmāk. Solīto (vai sev vēlamo) realizēt var tikai tā partija, kurai ir absolūtais vairākums, kā RD. Kamēr V+JKP+PAR vairākuma nav, tā NEREALIZĒS NEKO, jo tam nepiekritīs N+ZZS+SC.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

andrejs 21.08.2017. 16.12

Politiķis arī nosauca trīs svarīgākos partijas tuvākā laika uzdevumus. Pirmkārt, jāizvērtē, kur “Vienotība” ir kļūdījusies, lai to vairs nepieļautu.

Kongresā iezīmējusies samērā skaidra politiskā karte, kurp partijai jāvirzās

————————————————–

Ja mēs noskaidrotu, ko Vienotība atzīst par savām rupjākajām kļūdām, kas novedis partiju pie 2% reitinga, tad varbūt varētu saprast, kurp viņiem jāvirzās. No raksta mēs to nevaram uzzināt.

+5
-10
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu