''Islāma valsts'' uzņemas atbildību par Krievijā ar nazi sarīkoto uzbrukumu • IR.lv

”Islāma valsts” uzņemas atbildību par Krievijā ar nazi sarīkoto uzbrukumu

23
Krievijas policisti Surgutā pie uzbrukuma upura. Foto: LETA/AP

Varasiestādes notikušo izmeklē kā slepkavības mēģinājumu, nevis terorismu

Džihādistu grupējums “Islāma valsts” uzņēmies atbildību par Krievijas pilsētā Surgutā sestdien ar nazi sarīkoto uzbrukumu, kurā tika ievainoti septiņi cilvēki, lai arī izmeklētāji terorismu neuzskata par ticamāko versiju, ziņio LETA/AFP.

Cilvēkus Surgutā sadūra “”Islāma valsts” kareivis”, vēstīja grupējuma propagandas atzars “Amaq”. Savukārt varasiestādes notikušo izmeklē kā slepkavības mēģinājumu, nevis terorismu.

Uzbrucēja identitāte ir noskaidrota, un šobrīd tiek pārbaudīta informācija, ka viņš varētu būt psihiski slims, aģentūrai “Interfax” pavēstīja Hantu-Mansu autonomā apvidus Iekšlietu ministrijas preses dienests.

Tādēļ terorisms netiek uzskatīts par galveno izmeklēšanas versiju, norādīja preses dienests. Uzbrucējs esot kāds 1994.gadā dzimis vietējais iedzīvotājs, informēja Krievijas Izmeklēšanas komiteja.

Tikmēr Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs ir apšaubījis varasiestāžu pieņēmumus par notikušo. “Cilvēks skrien ar nazi un cenšas nogalināt pēc iespējas vairāk cilvēku. Kas tas ir, ja ne terorakts?” tviterī rakstīja Navaļnijs.

Tikmēr laikraksts “Komsomoļskaja pravda” un citi mediji uzbrucēju identificējuši kā 19 gadus veco Arturu Gadžijevu, kura tēvs, kurš ir no Dagestānas, varasiestādēm esot zināms par dalību radikālās reliģiskās organizācijās.

 

Komentāri (23)

jurisml_inbox_lv 20.08.2017. 16.19

nogalināts ar šāvienu mugurā , nebja mentiem pretojies , protokolā rakstīts , ka uzbrucis mentiem , brīdināts ar šavienu gaisā , izklausās stellēti ratiņi

šitādi akti būs sērijā līdz ķeizara vēlēšanām

http://ic.pics.livejournal.com/serzigzagser/74708980/252402/252402_original.jpg

http://www.newsru.com/russia/20aug2017/surgut.html

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu