Ar ķermeni un sevis pārvarēšanu • IR.lv

Ar ķermeni un sevis pārvarēšanu

9
23. augustā somu trupas WHS izrāde Ardievas — jaunā maģija apvienota ar teātri, deju, vizuālo mākslu un unikālu kostīmu mākslinieka darbu.

Cirks Rīgas ielās un nodarbības

Kamēr Rīgas cirka vēsturiskajā ēkā norit fasādes stiprināšanas darbi un jaunā vadība gatavo skatītājiem jaunu piedāvājumu, cirka mākslas cienītājiem augusta otrajā pusē ir vairākas iespējas klātienē baudīt šo mākslu. Septembrī kā pilotprojekts sāks darboties arī Rīgas cirka skola, dodot iespēju bērniem un pieaugušajiem tuvāk iepazīt cirka mākslas daudzveidību. 

Laikmetīgā cirka un ielu māk-slas festivāls Re Rīga! 19. un 20. augustā piedāvā cirka izrādes Rīgas svētku laikā Esplanādē. Nedēļas nogalē sadarbībā ar festivālu tās notiks arī Piena svētkos, kur būs arī Rīgas cirka skolas darbnīcas bērniem. Savukārt 23.25. augustā festivāla Re Rīga! izrādes varēs skatīties koncertzālē Palladium un Rīgas pilsētvidē, kur uzstāsies mākslinieki no Somijas, Zviedrijas, ASV. 

Pa igauņu ceļu

Laikmetīgā cirka producente Māra Pāvula, kura nesen sākusi darbu Rīgas cirkā kā atbildīgā par izglītības programmu, kopš 2013. gada ir iesaistīta arī Re Rīga! rīkošanā. Viņa kā svarīgu lietu festivālā min to, ka šogad pirmo reizi nopietni pievērsušies attīstībai Latvijas un arī Baltijas līmenī. «Mums ir 35 stundu meistarklašu programma profesionāļiem, kas domāta ne tikai cirka māksliniekiem, bet arī skatuves māksliniekiem un dejotājiem, aktieriem.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu