Pēc āmura! • IR.lv

Pēc āmura!

5
Varis Brasla.
Anda Burve-Rozīte

Kinorežisors Varis Brasla (78) ar veselīgu humoru par paaudžu attiecībām veidojis savu jauno ģimenes spēlfilmu Vectēvs, kas bīstamāks par datoru – pirmo kinodarbu Latvijas simtgades filmu programmā.

Priecīgs par valsts simtgades svētkiem, jo uzskata, ka latviešiem ir, ko svinēt, Varis Brasla tomēr ir atturīgs savu jauno spēlfilmu uzlūkot kā Nacionālā Kino centra programmas Latvijas filmas Latvijas simtgadei pirmo pabeigto darbu. «Jo filmas taisa tāpēc, ka taisa filmas, nevis kaut kam speciāli.» Vectēvs, kas bīstamāks par datoru stāsta par astoņgadīgu puiku, kuru vecāki atrāvuši no datora un «izsūtījuši» uz laukiem pie vecvecākiem, viņa attiecībām ar Atmodas laika cīnītāju veco Kodi. 

Iepriekšējās Braslas komēdijas ģimenei: Emīla nedarbi, Ziemassvētku jampadracis, Ūdensbumba resnajam runcim saņēmušas lielu skatītāju atzinību.

Intervijā režisors stāsta, ka mēģinājumi kalkulēt, kā sasmīdināt skatītāju, var beigties tikai ar fiasko. Pieredzējušais meistars arī atklāj, ko nozīmē filmēšanas laukumā strādāt ar bērniem. Jaunā Braslas filma kinoteātros skatāma no 18. augusta, bet nākamā gada pavasarī Valmieras Drāmas teātrī viņš iestudēs čehu autora Pāvela Kohouta lugu Erots.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu