Nodevība un cerība • IR.lv

Nodevība un cerība

4
Nellija Ločmele

Mēs esam liecinieki Latvijas nodevēju tīklam – tik asi un skaidri mācītājs Juris Cālītis raksturo situāciju pēc Rīdzenes sarunu publiskošanas žurnālā Ir. Viesnīcas Rīdzene numuriņos vairākus gadus politikas un biznesa smagsvari slepeni sprieda, kā vairot savu ietekmi un bagātību. Politiķis Ainārs Šlesers bija ierīkojis štābiņu, kur plānu kalšanā iesaistījās Latvijas politikā joprojām svarīgi spēlētāji – Aivars Lembergs, Jānis Urbanovičs, Andris Ameriks, Jānis Dūklavs, bet risināt naudas lietas piekāpa Valērijs Kargins, valstij piederošu uzņēmumu airBaltic, Lattelecom, Latvijas Dzelzceļš vadītāji.

KNAB noklausījās Rīdzenes sarunas un vāca pierādījumus, vai oligarhiem slēpti pieder naudīgi biznesi, kurus viņi attīsta, izmantojot savu politisko ietekmi. Pēc vairāku gadu izmeklēšanas krimināllieta pērn tika izbeigta pierādījumu trūkuma dēļ, taču Ir no drošiem avotiem kļuva zināmas Rīdzenē notikušās sarunas. Sabiedrības interesēs tās publiskojam – lai ikvienam pilsonim, kas uztur Latvijas likumsargāšanas sistēmu un vēlēšanās uztic politiķiem varu, būtu pieejama šī būtiskā informācija. Izmeklētāji un prokuratūra nesadzirdēja to, ko Rīdzenes numuriņos runāja oligarhi un viņiem pietuvinātie. Tagad katrs to var uzzināt un vērtēt pats.

«Mums ir jāatpazīst nodevība. Tas nav juridisks termins, tas ir morāls lielums. Tā ir nodevība pret mūsu pašcieņu, tā ir nodevība pret demokrātiju, pret mūsu labklājību, mūsu bērniem. Tā ir nodevība pret visiem mūsu sapņiem un cerībām – pret mūsu kopīgo nākotni,» – tā Juris Cālītis aicina ikvienu Latvijas cilvēku atpazīt sazaroto nodevēju tīklu, ko neveido tikai daži briesmīgi blēži. Diemžēl daudzi tiek ievilkti savtīguma slazdā, kur lats vai eiro ir vērtīgāks par godaprātu, savas valsts drošību un bērnu nākotni. Tāpēc jāmācās šo nodevību atpazīt un neļaut tai izplesties. Jāspēj atjaunot pašiem sevī morālo spēku un cerības.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu