Vārda brīvības svinēšana • IR.lv

Vārda brīvības svinēšana

5
Valters Sīlis.
Anda Burve-Rozīte

Neatkarīgais teātris Dirty Deal Teatro svin desmit gadu jubileju, bet viens no tā režisoriem Valters Sīlis gatavs turpināt darbu pie izrādēm par sabiedrībā sāpīgo un aktuālo pat tad, ja dabūtu pa purnu

Spīķeros spoži spīd saule. Ir vaļā mazās kafetērijas un veikaliņi. Daugavas krastmala stāvgrūdām pilna, cilvēki pastaigājas. Sauļojas. Tūristi meklē Rīgas Geto muzeja ekspozīciju, kas atrodas turpat, aiz Dirty Deal Teatro stūra. 

Lielie pelēkie teātra slēģi veras kā uz citu, no apkārtējās kņadas atšķirīgu pasauli. Klusums. Līdz iekšienē parādās Valters Sīlis, enerģiski dipinādams no trešā stāva. Slēdz vaļā durvis. Klusums teātrī ir mānīgs – jaunnedēļ te, kur savus iestudējumus sākuši daudzi jaunie un izcilie, notiks desmit gadu svinības.

Valteram pašam klusuma nav bijis, šķiet, jau vairāk nekā desmit gadus. Pieprasīts gan neatkarīgajos, gan lielajos valsts teātros, režisors strādā bez mitas. Pagājusī sezona sen beigusies, jaunā vēl nav sākusies, bet viņam – tikai viena atvaļinājuma nedēļa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu