Interesanti koncerti augustā • IR.lv

Interesanti koncerti augustā

4
Klasiskās mūzikas pianists un intelektuālas elektroniskās mūzikas entuziasts Frančesko Tristano.


1., 8., 15., 22. augustā Rīgas Domā orķestris
Rīga, diriģenti Ainārs Rubiķis un Valdis Butāns 

Pūšaminstrumentu un ērģeļu kaskādes augustā būs klausāmas Rīgas Domā, kuru četras reizes apdzīvos orķestris Rīga. Pa diviem koncertiem diriģēs Valdis Butāns un Ainārs Rubiķis. Līdzās orķestrim ērģelniece Diāna Jaunzeme-Portnaja spēlēs Debisī Nogrimušo katedrāli, Baha koncertu, Prelūdiju un Fūgu Mibemol mažorā, savukārt Vita Kalnciema atskaņos Baha korāļprelūdijas, Otorīno Respīgi Ērģeļprelūdijas un kopā ar orķestri Rīga kopā būvēs Respīgi Baznīcas logus. Un vēlreiz jāpiesauc Bahs un Respīgi, jo otrais orķestrim iespaidīgi pārlicis pirmā Pasakalju un fūgu do minorā ērģelēm. Visbeidzot, arī orķestra krāsās būs ieraugāms Debisī – Fauna diendusā un Mākoņos, Ravēls Pavanā, kā arī melodisma tīrakmens – 2. daļa no Dvoržāka 9. simfonijas.

6. augustā koncertzālē Lielais dzintars pianists Frančesko Tristano, Piano 2.0 / Live set (Liepājas Mākslas forums)

Frančesko Tristano ir vienlaikus Ņujorkas Džuljarda skolā lieliski skolojies klasiskās mūzikas pianists un intelektuālas elektroniskās mūzikas entuziasts. Viņa koncertprogrammā Piano 2.0 skanēs vecmeistaru šedevri – Baha Otrā partita un Freskobaldi tokātas, kas mainīsies vietām ar Frančesko elektronisko mūziku. 

Vakara otrajā daļā Live set Frančesko būvēs skaņuceltni no klasiskās un deju mūzikas ierauga, kopā liekot akustiskās klavieru skaņas un elektroniskos impulsus. Dejotāji varēs dejot, klausītāji klausīties. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu