Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
ASV noteikusi sankcijas pret Venecuēlas sociālistu prezidentu Nikolasu Maduro un nosaukusi viņu par diktatoru, kas apdraud savas valsts demokrātiju. Svētdien Venecuēlā notika balsojums par Konstitucionālo sapulci, kas varētu aizstāt opozīcijas kontrolēto parlamentu. Vēlēšanas izpelnījās starptautisku kritiku un plašus protestus valstī, kuros pēdējo četru mēnešu laikā dzīvību zaudējuši vismaz 120 cilvēku.

Nedēļas notikumi pasaulē


Eiropas Komisija (EK)
sākusi tiesisko procedūru pret Poliju, jo prezidents Andžejs Duda parakstīja vienu no valdības pieņemtajiem tiesu varas likumiem, kas ļaus tieslietu ministram izvēlēties un atlaist tiesnešus. EK norāda, ka tieslietu ministra pilnvaru paplašināšana graus Polijas tiesu neatkarību. Polijai jāreaģē mēneša laikā.

Reaģējot uz ASV Kongresa lēmumu nostiprināt sankcijas pret Irānu, Ziemeļkoreju un Krieviju, Vladimirs Putins paziņoja, ka 755 ASV diplomātiem līdz 1. septembrim būs jāatstāj Krievija. Sankcijas var ietekmēt arī ar Krievijas enerģētikas sektoru saistītos Eiropas uzņēmumus. Par to neapmierināta ir Eiropas Komisija. Lai likums stātos spēkā, tas jāparaksta prezidentam Donaldam Trampam.

Rumānija un Ungārija liedza to gaisa telpu šķērsot lidmašīnai ar sankciju sarakstā iekļauto Krievijas vicepremjeru Dmitriju Rogozinu, kurš devās uz Moldovu. Rogozinam bija paredzēts apmeklēt separātisko Piedņestras reģionu, lai piedalītos pasākumos par godu 25. gadadienai kopš Krievijas spēku operācijas Piedņestrā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu